Gyógyító összejövetel Csatka-Szentkúton - beszámoló és tanúságtétel

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2017. június 08. csütörtök

Az idén második alkalommal rendeztünk gyógyító összejövetelt Csatka-Szentkúton, melyre június 3-án, szombaton gyűltünk össze. Az alkalom közös imával, énekléssel, dicsőítéssel kezdődött a Sáron rózsája dicsőítő csoport közreműködésével. Ezután ismertettem a kegyhely történetét, kiemelve, hogy az itteni forrás vizétől már sokan meggyógyultak. Az első feljegyzett csoda 1793-ban történt, egy vak férfi visszanyerte látását. A Szűzanya 1862-ben jelent meg itt, azóta még többen keresték fel ezt a helyet betegek is, és mind a mai napig történnek gyógyulások.

Sipos Gyula Isten gyógyító szeretetéről beszélt, buzdította  a betegeket, hogy bátran kérjék gyógyulásukat Jézustól. Majd az Oltáriszentség jelenlétében imádkoztunk a betegekért.
A  gyógyító szentmisét Imrefi Mór olaszfalui plébános, ciszter szerzetes atya mutatta be. Az evangéliumokban olvashatunk Jézus gyógyító szeretetéről, aki egyenként a betegekre tette kezét és meggyógyította őket.
A Szeretet Földje Szolgálat tagjai már az összejövetel közben is imádkoztak a betegek fölött, és a szentmisében is lehetőség volt arra, hogy a betegek közbenjáró imát kérjenek.
Már az alkalom ideje alatt kaptunk visszajelzéseket  gyógyulásokról: egy lány hallása javult; egy bottal járó néni járása javult, bot nélkül ment gyónni; egy vesebeteg testi és lelki gyógyulást érzett. Hat fő jelentkezett, hogy az alkalom idején érezte Isten gyógyító szeretetét. Engem az egyik ismeret szava érintett meg.
A szentáldozás után egy férfi a kápolnában térdelt, rázta a zokogás. Csak ő és a Jó Isten tudja, hogy mi érintette meg a szívét. Titok, mint ahogyan nem tudunk azokról a lelki történésekről sem, melyek a résztvevők szívében zajlottak, a néhány visszajelzés csak a jéghegy csúcsa.
A program agapéval zárult. A Csatkai Mária Kegyhelyért Alapítvány gulyást főzött, az iregszemcseiek fasírozottat hoztak, magam kora reggel fánkot sütöttem, mindezeket jóízűen fogyasztották a jelenlévők, így testileg is táplálva indulhattak haza.

Surinás Ferenc
gondnok

You have no rights to post comments