Karácsonyi örömök a cigánymisszióban

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2012. december 26. szerda

A karácsonyra való készülődés az emberek többségénél arról szól, hogy lázas vásárlásban vannak. Nemcsak az ajándék-vásárlás miatt, hanem a legtöbbször túlméretezett karácsonyi vacsorához való beszerzés miatt is. Nagy örömünkre a cigány családjaink a karácsonyra lelkileg is igyekeztek felkészülni.

Teréz anya nővérei háromnapos lelkigyakorlatot szerveztek, ahova családjaink gyerekeikkel együtt elmentek, hűségesen kitartottak pénteken és szombaton, valamint vasárnap A lelkigyakorlatot a verbita Gergely atya tartotta. Vasárnap délelőtt már annyian voltunk, hogy az atya tréfásan meg is jegyezte, hogy a kápolnában neki már alig van helye.

Gyakran megtapasztaljuk, hogy a cigányságért mondott ima hatása nagyon rövid idő alatt érezhető. Teréz anya nővéreivel és a telepen lakókkal utcai imát tartunk minden hónapban. Ez azt jelenti, hogy végig megyünk az utcán és ima közben megállunk a házak előtt és lefoglaljuk a házat és a benne lakókat Jézusnak. Talán ennek is köszönhető, hogy most fel akartak készülni a Kisjézus születésére. Nem tudjuk, de azt biztos, hogy az ima ereje nagy, és áldás van azon, ha a legjobban kirekesztettekért imádkozunk.

Karácsony előtt ajándékcsomagokat vittünk a családoknak, ami játékokból, szaloncukorból, gyümölcsből állt – ezeket adományokból kaptuk. Ezt nem egyszerűen átadtuk, hanem leültünk a családoknál beszélgettünk, és közösen énekeltünk, imádkoztunk. Elmondhatták mi fáj nekik legjobban és miután nehezen engedtek el arra következtettünk örültek nekünk.

Hálás szívvel köszönjük az adományozóknak, hogy sok ajándék jött össze, így annak egy részét nem is a „telepen” osztottuk szét, hanem Teréz anya nővérei visznek belőle máshova is. Isten áldja meg az adakozókat, jó helyre kerültek a felajánlásaik.

Köszönjük Jézus, hogy megszülettél és emberré lettél és hogy hozzád tartozhatunk és hogy a másik emberben felfedezhetünk Téged irgalmas és jóságos Megváltónkat.

                                                                                              Tarnóczi Marika

You have no rights to post comments