Beszámoló a Szeretet Földje Találkozóról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2012. október 08. hétfő

„Isten oltalma alatt” címmel került megrendezésre a már hagyománnyá vált Szeretet Földje Találkozó Törökbálinton, 2012. szeptember 29-én. Habár kevesebben voltunk, mint az el?z? években, annál nagyobb lelkesedéssel vártuk az Úr jelenlétét.

A dicsőítést és a zenei szolgálatot a nap folyamán a Te Deum zenekar gyönyörű, szívet melengető énekeivel, hangszerelésével adta.

 Sípos Gyula testvérünk a találkozó mottójául választott „Isten oltalma alatt” témában osztotta meg velünk gondolatait, tapasztalatait. A hívő, az Úr útját járó ember élete minden pillanatában Isten gondviselő jóságában, szeretetében él, még ha olykor nem is gondolja a nehézségek közepette. Utólag visszanézve az életünk egy-egy szakaszára, felismerjük gondviselő Atyánk szeretetét, azt, hogy az Ő oltalma alatt voltunk a nehéz időkben is.

 Szőts-Kovács Klaudia számolt be arról, miként tudja a gonosz behálózni kisebb nagyobb cselszövéseivel életünket, hogyan tud tárgyak, könyvek, szellemiségek által lelkünkre telepedni, és hogyan tudunk ezen démoni erőktől megszabadulni Isten segítségével. Mindezt saját példáján keresztül mutatta be nekünk.

 Mitrovicsné Dvorszky Eszter egy imádságban Jézustól kapott üzenetet, intelmeket osztott meg velünk, melyek bízunk benne, hogy mindnyájunk épülésére szolgálnak.

Az előadások után a plébánián a testvérek egy kis agapéval kedveskedtek, vártak minket ebédre.

A délután 2-kor kezdődő gyógyító szentmisén, majd az azt követő rövid szentségimádáson találkozhattunk az Oltáriszentségben jelenlévő Jézussal. Az ezt követő közbenjáró imaszolgálatban sok testvér kérte az Úr és a Szentlélek gyógyító kegyelmét.

17 órától a nap zárásaként a szintén hagyománnyá vált keresztény képzőművészeti kiállítás megnyitóján vehettünk részt a falumúzeumban, ahol ez alkalomból a Palkó család népes művészeinek sokszínű, csodálatos mestermunkáit csodálhattuk meg.

Köszönjük a Jó Istennek ezt a csodálatos napot, köszönjük a nap tanítását és kérjük, hogy érlelje meg bennünk azokat a gyümölcsöket, melyekkel építhetjük az Ő országát, a Szeretet Földjét, hogy érezzük és tudjuk, hogy Isten oltalma alatt vagyunk! Amen.

Elchlinger Gyula

You have no rights to post comments