Két rövid történet a közbenjáró ima erejéről

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2012. szeptember 10. hétfő

Ezt a két szép tanúságtételt Torbágyról (Biatorbágy része) küldte Ida testvérünk. Mindkett? a közbenjáró ima - közte a gyermekek imája - erejét és jelent?ségét mutatja be:

Egyházközségünkben, közösségünkben most augusztusban történt az alábbi:
Önkéntes munkán dolgoztunk a plébánián. Az egyik társunk hirtelen rosszul lett. Infarktust kapott. Azonnal telefonáltunk az orvosi ügyeltere. Ők hívták ki a mentő rohamkocsit. A rosszulléte során--ahogy ezt az EKG kimutatta- volt egy szívleállása a társunknak. A mentőben ismét megtörtént ez, akkor már az orvosok tudták, mit tegyenek. Fél óra megfeszített kűzdelem után el mertek indulni a Kútvölgyi kórházba a beteggel. Mindez a hittantábor közben történt, 20 kisgyerek volt a plébánián. A gyerekek azonnal elkezdtek velünk együtt imádkozni Éva testvérünkért. A kórházban ismét leállt Éva szíve, éjjel vitték át a Városmajor kórházba életmentő műtétre. Másnap szentmisét mondott Béla atya Etyeken Éva testvérünkért. A 20 kisgyerek valóban mély áhatattal kérte Istentől Éva néni gyógyulását. És a hét végén, vasárnap Éva testvérünk már velünk volt a szentmisén, Torbágyon!!! Boldogan rohant hozzá mindenki, örültünk gyógyulásásnak.

Az a 20 gyerek, akik ezt végigélték, látták, ők egy életen át valóban hinni fognak az ima, mise erejében.

Kettő éve magam is megtapasztaltam az ima erejét. Volt egy súlyos koponya műtétem. Nem volt időm felkészülni rá, sürgősséggel műtöttek.Csak a Jó Isten akaratába megnyugodva imádkoztam, ha el kell mennem, ne mérjen rám súlyos ítéletet az életemért. Műtét után kiderült, hogy alig-alig sikerült. Még ott a kórházban kísérleteztek egy újabb beavatkozással, de nem volt eredményes. Hazaengedtek a kórházból, azzal, hogy 6 hét múlva ismét műtenek (azóta mondom, hogy orvosilag igazoltan agyafúrt vagyok). Itthon valamennyi plébániai ismerősöm, akik tudták, mi történt, naponta imádkoztak értem. 6 hét múlva a CT vizsgálat tanusága szerint teljesen megszűnt a problémám, felszívódott. Csodájára jártak az orvosok is. Csak mi tudtuk, mi történt. Hálaadó szentmisét kértem, és abban köszöntem meg az imákat is.
Azt hiszem nagyon sok ilyen eset van a közösségünkben is.
Üdvözlettel és imával: Gyimóthy Ida

You have no rights to post comments