Mindennapi terheink megosztása a templom csendjében

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2020. október 08. csütörtök

Szombatonként   az egyik templomban  néhány buzgó keresztény úgy döntött, egész nap  legyen nyitva a templom. Felváltva őrizzük a szentséget, bár a tabernákulum  nincs nyitva, de Jézus ott van  és ez a lényeg.  Igen áldásos mindazoknak, akik ezt felvállalták. Egyedül lenni Isten házában, csendben beszélgetni Jézussal…

Délelőtt gyakran betérnek aktív korú  férfiak   akik csodálkozó  örömmel jönnek be, hogy  nyitva van a templom - be lehet jönni?
Bejönnek   leborulnak  a tabernákulum  előtt és nem rohannak  kiöntik a lelküket Jézusnak – kettesben vannak. Nem tudjuk   járnak e templomba mert ismeretlenek, de szívükben Jézustól  várják , hogy betöltődjék az űr és  enyhüljön a fájdalom.
Mindannyian  hívők  és nem hívők a bennünket  körülvevő  bizonytalanság  a vírustól való félelem,  vagy az egzisztenciális  veszteség szorongással  tölt el.
Itt a templom csendjében  mintha védelem alatt lennénk.
Nagy szükség lenne arra, hogy  az Egyház kinyitná a templomok zárt ajtajait.
Varga László Kaposvár megyés püspöke  elmélkedésében azt mondta, hogy Jézus ki akar  jönni a templomból  kopogtat a zárt ajtókon,  meg akarja találni a szenvedőket az Őt keresőket.
T Mária

You have no rights to post comments