Beszámoló és tanúságtétel a székesfehérvári gyógyító alkalomról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2020. január 28. kedd

Ha jól számolom, most, 2020-ban, tizenkettedszer fogadta el meghívásunkat a  törökbálinti Szeretet Földje Szolgálat. Sipos Gyulától többször is hallottam, hogy milyen örömmel jönnek  mindig Székesfehérvárra, de úgy gondolom, az az öröm, amivel mi  várjuk és fogadjuk őket felülmúlja az ő örömüket! Hiszen mi vagyunk azok, (és nem egyedüliek az országban!) akik  időről időre részesülünk áldott szolgálatuk gyümölcseiből.

Nem véletlen a nagy érdeklődés: akiknek egyszer is volt már ebben ebben részük, már hetekkel előtte kérdezik, sürgetik, és nagyon várják ezt az alkalmat. A mostani, nagyszámú  jelenlét arról is tanúskodott, hogy mint általában, most sem csak a szívűnkhöz olyan közel álló Zsolt utcai Krisztus Király templom, (vagyis az  Almássy-telepi Egyházközség) hívei voltak  jelen, hanem nagyon sokan eljöttek a város más egyházközségeiből is. Hozzájárult ehhez  egyre népszerűbb év eleji „szentválasztásunk” is,  amit  a múlt évhez hasonlóan most is örömmel illesztettünk be az ő programjukba.   
Hónapokkal ezelőtt, tehát még a múlt évben  alakult ki a január 18-i időpont.  Itt helyben ez sem ment könnyen, sok egyeztetésre volt szükség. Több más nehézségünk is adódott az  előkészítéseben, amiket itt nem szívesen említek. Le kellett győznünk ezeket, és –  az Úr érezhető  segítségével - le is győztük! A gondok között néha az jutott eszembe -  hű,  ha ennyi nehéz akadályt támaszt az ellenség, akkor egy nagyon-nagyon áldott alkalomra készülünk. Így is volt, hiszen a végeredmény minden várakozásunkat felülmúlta! Kissé fáradtan érkeztem ugyan szombaton  kora délután, de aztán mindenben éreztem azt a csodálatos segítséget, ami csak Istentől jöhetett, hiszen Ő jelen volt – ahogy ezt utólag Gyula is megállapította.
Az is valami, hogy majdnem pontosan, nagyobb csúszás nélkül sikerült  betartani a programpontokat. A kezdő dicsőítés után, szentségimádás közben választotta ki a jelenlévőket (és távollévő családtagjaikat, közösségi testvéreiket és megbízóikat) nem kevesebb, mint 249 szentünk. Köztük volt, és bizonyára segített, közreműködött a nap ünnepeltje, Árpád-házi Szent Margit is! Az előválasztással együtt 360 szentet húztunk ebben az évben – csak ketten maradtak a kis kosárban, de másnap ők is gazdára eltek, - azaz dehogy, nem is jól mondom, hiszen mindig hangsúlyozzuk, mert jól tudjuk, hogy a szentek választanak minket. Patronáltjuk, akiket ők választottak, már másnap jelentkezett  értük.
Többektől hallottam, köztük  zenei vezetőnktől és közösségem tagjaitól is, hogy Gyula tartalmas, elmélyült, közvetlen  és szívhez szóló  tanítása  most még az előző éveknél is jobban megérintette őket, a lelkük mélyéig hatolt.  Egészen biztos vagyok benne, hogy velem együtt  a többiek is így voltak, még akkor is, ha eddig még nem említették. Testi-lelki gyógyulások történhettek az Oltáriszentség jelenlétében elhangzott „ismeret szava” által, melyet Gyula közvetített, és történhettek a Gábor atya által tartott gyógyító szentmisén is. Előtte, az egybegyűlt hívek előtt Gyula a szentmise szépségéről, értékeiről és kegyelmi hatásairól beszélt. A közbenjáró imák sem maradhattak hatástalanok – egy ismerős család két fia is sokat kapott általuk, ahogy erről szüleiknek beszámoltak. Közben két tanúságtétel is elhangzott, de nagyon jó lenne több visszajelzést is kapni! A magunkba fojtott öröm is öröm, de a bátor tanúságtétel az Úr nagyobb dicsőségét szolgálja és erősíti, ezért a magam részéről mindenkit erre bíztatok!
Hálával és szeretettel:
Mné Kati néni

You have no rights to post comments