A Duna Palotában az alkotóközösségünk tagjainak művei

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2019. szeptember 08. vasárnap

Augusztus 29-ig volt látható a Duna Palotában a magyar nép- és iparművészek kiállítása, ahol a Szeretet Földje Alkotóközösség négy tagjának is lehetősége volt nagyközönség előtt bemutatni alkotásaikat.

Sipos Gyula az alkotóközösségről elmondta, a törökbálinti és környékbeli művészetkedvelőket évek óta az alkotni vágyás köt össze. A művészek sokrétűek, van aki sző, van aki tűfestéssel vagy faragással foglalkozik. Minden nyáron alkotótábort szerveznek, havonta pedig alkotónapra kerül sor.  “Ugyanakkor egy városban, egy közösségben élünk, napi szintű kapcsolatban vagyunk” - tette hozzá Sipos Gyula. “Isten rengeteg féle tehetséggel és képességgel áldott meg bennünket, melyek a mindennapok során nem biztos, hogy ki tudnak bontakozni. A közösségünk színteret és lehetőséget biztosít azok számára, akik alkotni szeretnének” - fogalmazott.
Mitrovicsné Dvorszky Eszter, Pál Ildikó, Ősapayné Koós Eszter, valamint Torma Kati a Magyar Kézművesség Alapítványának országos pályázatára adták be alkotásaikat. A II. Rákóczi Ferencet és korát bemutató kézműves kiállítás a budapesti Duna Palotában volt látható. A tárlaton mintegy 200 alkotást tekinthetett meg a közönség, melyek természetes anyagokból, kézműves technikával készültek.
“Szeretnénk a jövőben is részt venni az ehhez hasonló kiállításokon, továbbá lehetőségünk van akár külföldön is kiállítani a műveket. Hatalmas öröm számunkra, hogy együtt alkotunk, ugyanakkor ezek a lehetőséget megtisztelőek is” - fogalmazott is Mitrovicsné Dvorszky Eszter.

(Takács Dalma)

 

You have no rights to post comments