Rövid beszámoló a törökbálinti jubileumi Szentlélek ünnepről

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2017. február 21. kedd

A világ minden táján összegyűlt és együtt imádkozó közösségekhez, imacsoportokhoz, testvérekhez csatlakoztunk lélekben Törökbálinton is az 50. évfordulón. A templom megtelt dicsőítő és hálaadó testvérekkel, hogy együtt ünnepeljük a Katolikus Karizmatikus Megújulás jubileumát.

Az alkalom dicsőítéssel kezdődött, melyet Mitrovics Hanna és csapata vezetett egy órán keresztül. Felemelő volt a megújulás régebbi és új dalaival együtt dicsérni Istent. Ezt követően Eberlein Éva tartott egy rövid előadást a Szentlélek munkájáról, kiemelve az elmúlt 50 év pápai buzdításait a lelki megújulásról: minden kor prioritása, hogy Krisztushoz hasonlóvá váljunk, ehhez pedig szükségünk van a Szentlélekre, aki formál, vezet, megszentel.

Ezután Sipos Gyula tartott egy rövid elmélkedést arról, hogyan működik bennünk és mit cselekszik általunk a Szentlélek, majd imádkoztunk azért, hogy Isten töltsön be az Ő Lelkével, újítson meg, formáljon, gyógyítson, ruházzon fel karizmákkal a szolgálatra. Ismeret szavában gyógyított az Úr, erről tanúságtételt is hallottunk az alkalom végén. (Lásd: http://szeretetfoldje.hu/index.php/beszamolok-tanusagtetelek/8854-gyogyulas-a-szentlelek-unnepen )

Az imaestet szentmisével zártuk, amelyet Baladinc József atya celebrált.

Dicsőség Istennek az elmúlt 50 évért és mindazért, amit még csak ezután cselekszik bennünk és általunk!

You have no rights to post comments