A Szeretetláng Mozgalom közleménye a Szeretetláng Szerzetesi Közösségről

Kategória: Szeretetláng Megjelent: 2017. augusztus 05. szombat

Kedves vezetőségi tagtársak, tisztelt atyák!
Mivel a közelmúltban sokan érdeklődtek a Szeretetláng Mozgalom tagjai (egyben külső személyek is) a közel két évtizede megalakuló félben levő szeretetláng nővérközösségről, annak egyházi státuszáról, ezúton szeretnélek tájékoztatni Benneteket a fejleményekről.

Miután Magyarországon eddig nem sikerült főpásztori jóváhagyást kapnunk egy ilyen alapításra, a Szent Szűz új utakra vezetett bennünket. Ennek nyomán Ausztriában, a Grazi Egyházmegye püspöke, miután tájékozódott a Szeretetláng lelkiségről és a Szeretetláng Mozgalomról, úgy döntött, hogy megalapít egy olyan szerzetesi közösséget, amely a Szeretetláng üzenetek szerint él, imádkozik, engesztel.
A társulás neve:  SZERETETLÁNG KÖZÖSSÉG.
Egyházjogi státuszát illetően az "Apostoli élet társaságai" közé tartozik, nővér és férfi valamint papi ága egyaránt van.
A Közösség székhelye: Aflenz. (a magyar történelemhez több ponton kapcsolódó Mariazell kegyhely vonzáskörzetében)
A Közösség vezetője a megyéspüspök megbízásából: Guido Martirani atya.
Wilhelm Krautwaschl püspök, miután szakértőkkel megvizsgáltatta a Közösség életszabályzat tervezetét, jóváhagyta azt.
A Szeretetláng Közösség működésének hivatalos kezdete: szeptember 8-a, amikor is a püspök megbízásából az egyházmegye általános helynöke a helyszínen ünnepélyesen bemutatja a Közösséget, és megáldja szerzetes-házukat.
A Szeretetláng Közösségben ezen a napon 8 ember - 4 nő és 4 férfi - kezdi el az Istennek szentelt életet. Az így megalakuló közösség teljes egységben van a Nemzetközi Szeretetláng Mozgalommal. Éppen ezért, mint a Mozgalom nemzetközi koordinátora, ezt a közösséget tartom a szeretetláng lelkiség és a Szeretetláng Mozgalom EGYEDÜL HITELES, EGYHÁZILAG JÓVÁHAGYOTT SZERZETESI KÖZÖSSÉGÉNEK. Kérem mindenki imáját ezért a közösségért, hogy megerősödhessen, és majdan Magyarországon is házat tudjanak alapítani püspöki jóváhagyással. Egyben kérem, hogy azokat a leeendő hivatásokat, akik Istennek szentelt életet szeretnének élni a Szeretetláng lelkisége szerint, hozzám irányítsátok, hogy aztán a Közösség illetékes személyével "összehozzam" őt.
Az Úr Jézus áldását és Szeretetláng kegyelmeit kérve és kívánva mindenkinek,
Imával és szeretettel: Kindelmann Győző

You have no rights to post comments