Jézus seprűje

Kategória: Szeretetláng Megjelent: 2022. január 20. csütörtök

Mondd, te mi szeretnél lenni? Kéz-e, avagy seprű? Egyáltalán van fogalmad arról, hogy te tisztítasz-e, vagy szemetelsz? Szeretetláng Lelki Napló, Jézus szavai 1964. április 9-én:

„Erzsébetem, söprű vagy te is kezemben. Az isteni kéz fog és seper veled, a te áldozataiddal. És mindenki söprű az isteni kézben, aki átadja magát szerető lemondással, önfeledten. A szünet nélküli áldozat meghozása által lesztek csak méltók arra, hogy kezembe vegyelek és a leghatásosabb tisztogatásra használjalak fel (benneteket).” Igen, kisöpröm általatok az iskolákat, színházakat, mozikat, hivatalokat, műhelyeket és gyárakat, kórházakat és mulatókat, az utcákat, a virágos mezőket, a lombos erdőket s mindazt, ahol csak bűn van! * Ne vedd furcsának ezt a beszédemet, mely egészen emberinek hangzik. Ahogy a közmondásban van: ~ Először söpörjön ki-ki (a maga) háza előtt! ~ Ezt tartsd te is és mások is szem előtt. Aki úgy érzi, hogy lelkének igénye több s nagyobb, az szolgáljon Nekem hívebben. Értem senki semmit sem vihet túlzásba. Ha úgy találnád, hogy szavaim igen egyformák, azért csak írd le, kérlek, és jegyezd meg jól: Az Isten szava mindig egy és ugyanaz, mely által a lelkek megmentését kérem.”
Úgy örülök, hogy megtaláltam ezt a napló részletet. Évtizedek óta él bennem ilyetén formán: „Ima és áldozat, söprű az én kezemben.” Mostanság azért is elevenedett oly sokszor meg ez a kifejező kép lelkemben, mert ennek ismeretében azt bátorkodtam gondolni, hogy netalántán a magyar nemzet háza táján ez az isteni Kéz kezdene söpörni? Persze, ha csak magamra tekintek, erősen elbizonytalanodok. Sajnos…   

* Immár 54 évvel ezelőtt hangzott el Erzsébet asszony lelkében az Úr Jézus fenti, huszadik századi tanítása, Igéje. Napjainkban bizony sokkal több újonnan létrejött mesterséges valóságpótló területet is fel kellene az Úr Jézusnak sorolnia, mint a bűntől kisöprendő, megtisztítandó helyet. Hiszen: „Az Isten szava mindig egy és ugyanaz, mely által a lelkek megmentését kérem.
Jóistenünk áldását kérve: Piusz testvér
Szentistvántelep 2022. január 19.

You have no rights to post comments