Pataki Mihály Mária: Miért a Szeretetláng?

Kategória: Szeretetláng Megjelent: 2021. május 07. péntek

Azért, amiért a mexikóiaknak a Guadalupei Szűzanya (1531), amiért a Labouré Katalin Csodás érem (1830), La Salette-i Mária jelenés (1876), Lourd (1858) a franciáknak, Fatima (1917) a portugáloknak. Azért, amiért a Czestochowai Fekete Madonna (1382) a lengyeleknek, Montichiari Rosa Mystica (1947-1989 az olaszoknak, amiért Medjugorje a Béke és Kiengesztelődés Királynője a délszlávoknak, (1981), és így tovább, nekünk pedig magyaroknak a Szeretetláng (1962-1985).

 

Szeretetláng, Szűzanya első közlése

 -- Idézet Erzsébet asszony lelki naplójából: 1962. április 13. – Fájdalmas Péntek

(..) „a Fájdalmas Szűz kimondhatatlan bánatát és szomorú zokogását éreztem a lelkem mélyén. Az Ő zokogása áramlott át az én lelkembe is, majd zokogó hangján így szólt hozzám:

 Kármelita kislányom! Oly sok bűn van az országban. Segíts nekem, mentsük meg! Én fénycsóvát adok a kezedbe. Ez Szívem Szeretetlángja. Az én Szívem Szeretetlángjához add a te szeretetedet is, és add tovább, kislányom!” (…) Egy új eszközt akarok kezetekbe adni. Nagyon kérlek, fogadjátok megértéssel, mert Szívem bánkódva néz országomra.”

 

(…) „a hit értelmének ereje által megújul a világ.”

-- Sajnos elég gyengécske a szívbéli rácsodálkozó képességem, de a gyermeki egyszerűség sem erősségem, ezért számomra még a szellemi-lelki dolgoknál is igen fontos, hogy azokat legalább részlegesen meg is értsem. Azon is sokat „agyaltam” már, hogy a Szűzanya Szeplőtelen Szívének Szeretetlángja miért, és hogyan lehet Jézus Krisztus?

 

Szűzanya Szívének Szeretetlángja maga Jézus Krisztus

-- A Katolikus Egyház (és misztikus szentjei) tanítása szerint, minden ember szíve-lelke mélyén (titokzatos módon) Jézus Krisztus lakik. (Avilai Nagy Szent Teréz: Belső várkastély.) Így, Szűzanya Szívében-lelkében is. Itt őrzi, imádja az Ő személyes, mondjuk így: „Misztikus Jézusát”. Igen, de mostanra már elérkezett az idők végének a vége, amikor tovább már nem „dédelgetheti” a lelkében rejtőzködő „saját Krisztusát”. Ezért, Szűzanyánk ismét kénytelen Szívének véd-helyéből „kiengedni” Jézusát; emberszíveket-lelkeket meghódítani óhajtó újkori vándorútjára! Azért zokog a Fájdalmas Szűz, mert tudva-tudja, hogy Szent Fia küldetése most sem lesz könnyebb annál, mint, amikor kétezer évvel ezelőtt a názáreti otthonukból elindult Galileába…

 

A rejtőzködő titok

-- Annak idején, a kezdetek kezdetén, Jézus Krisztusnak a Szentlélektől való fogantatása; - az Isten megtestesülésének az egész mindenséget megrengető eseménye -, kizárólag csak két személy titka volt. Máriáé és az angyalé. A csecsemő messiás megszületéséről is csak kevés kiválasztott tudhatott. A gyermek Jézus és a felnőtt ácsmester, mint aki az Isten küldötte; a nagy nyilvánosság előtt elrejtve maradt. Pedig, Jézus Krisztus személyisége tegnap, ma, holnap mindig ugyanaz. Ahogyan a Megváltó földi tevékenysége során csak fokozatosan bontakozott ki, ugyanúgy, a „szeretetlángbéli Jézuslét” is csak kevesek által felismerhető módon halad előre…

 

A jelenések Napba Öltözött Asszonya; a Szeretetláng előre megjövendölt prófétai képe:

„Ekkor nagy jel tűnt fel az égen: egy asszony a napba öltözve, és a lába alatt a hold, a fején pedig tizenkét csillagból álló korona; várandós volt, és vajúdva, szüléstől gyötrődve kiáltozott. (…)

Az asszony fiúgyermeket szült, aki vasvesszővel legeltet minden népet. A gyermek elragadtatott Istenhez és az ő trónjához, az asszony pedig elmenekült a pusztába, ahol Istentől előkészített helye volt, hogy ott táplálják ezerkétszázhatvan napig.”

-- E kép tanítása szerint Szűzanyánk „hold léte, azaz visszatükröző méltósága” fölé emeltetett. Igen, mert a lába alatt van a hold, és ezentúl, Ő is, mint önálló világító személy képes fényeskedni! Immár nem Jézusától, Tőle elkülönülve és mintegy kívülről kapja Teremtő Istenének rávetülő Fényét, hanem Vele egységesülvén, - a részesedés által -, maga is ragyogó, tündöklő „fővilágítóvá” vált. Olyan lénnyé, aki Jézus Krisztust, magát a világ Világosságát képes magából kiárasztani, azaz tovább sugározni. Másként megfogalmazva: A két legszentebb Szív egymáshoz oly annyira hasonultak és kölcsönös szeretetükben annyira egységesültek, hogy immár szándékuk, akaratuk és létük is teljesen közössé vált. (Élek, de már nem én, hanem Krisztus él énbennem. Gal 2-20)

 

Szeretetláng, a Szentlélek új pünkösdjének előkészítője és beteljesítője

-- Szűzanya a Szentlélek mátkája. Szűzanyánk Szeplőtelen Szívében és kegyelemmel teljes Lelkében nem csak Szent Fia, hanem az egymástól elválaszthatatlan Szentlélek is, az Atya Isten is jelen van. A Szentháromság Mária tisztaságos lényében tündöklésének teljességében tud felfényleni. Az Istenszülő Szent Szűz kristály-tiszta lénye oly áttetsző, annyira kristálytiszta, hogy a lelke szentélyében rejtőzködő Igazság Napja -, belőle torzítatlanul kiáradhat. Szűzanyánk a megváltás csodálatos művében ezért lehet társa egyszülött szent Fiának, Jézus Krisztusnak! Félreértés ne essék, Szűzanya nem önakaratából vált új Fényhordozóvá, hanem kizárólag a Szentháromság döntéséből. {1} Hiszen, Jézus Krisztust a lelkek megváltásának csodálatos földi küldetésében legteljesebben csak Mária tudta méltó társaként követni.                                                                              Amikor Szűzanya mennyben megkoronáztatott és a Mennyország Királynője lett, akkor vált az egész mindenség számára köztudottá, hogy tulajdonképp mily hatalmas méltóságra emeltetett Jézus Krisztus Édesanyjának áldott személye!

 

Szűzanyánk áraszd Szeretetlángod kegyelmi hatását az egész emberiségre, most és halálunk óráján! Ámen!

-- „Kegyelem (görög kharisz, latin gratia): tág értelemben a kegy gyakorlása méltányosság, jóság alapján; teológiai értelemben Istennek az üdvösség érdekében adott ingyenes ajándéka, mely a teremtményt sem természete, sem érdeme alapján nem illeti meg, jogos igénye sem lehet rá.”

-- Fizikából tanultuk, hogy: „Az erő olyan hatás, ami egy tömeggel rendelkező testet gyorsulásra vagy állapot változtatásra késztet.”

-- Tehát a kegyelmi hatás; olyan üdvösségünk érdekében adott természetfeletti erő, mely lelki változás hoz, lelki újjászületésre késztet! Amennyiben a Szeretetláng maga Jézus Krisztus, akkor, a feltámadt egyetemes Megváltó újrateremtő természetfeletti erejét kérjük Szűzanyánk Szeplőtelen Szívén keresztül magunk és az egész emberiség számára, amikor imádkozzuk: Szűzanyánk áraszd Szeretetlángod kegyelmi hatásátTehát Szűzanyánk Szeplőtelen Szívének Szeretetlángja a Mária tisztelők részére adatott új kegyelemi lehetőség, mely Isten Országát, azaz Jézus Krisztus áldott személyét képes az azt befogadónak tovább ajándékozni. Az Egyházon belül ezen új „jézusi kegyelem közvetítődés” ugyan úgy „működik”, mint az eddig ismertek. Csupán most, az idők végén igyekszik olyan többlet lehetőséget adni a „kezünkbe” amire a reánk következő események, körülmények miatt van (lesz) szükségünk.

 

A Szeretetláng mint Jézus második eljövetele

-- Az Úr Jézus több látnok kijelentése szerint tanítások a második eljövetelével kapcsolatban kijelentette, hogy:

 „Addig nem tudok fenn az Égen mindenki számára is észlelhető módon megjelenni, amíg nem lesz elegendő ember, akinek szívében és lelkében már ott vagyok!”

Még számomra is meg kijelentés ez. Megannyi titkot rejtő és megfejtendő összefüggés halmaz, kibogozására alkalmas talány. Mennyivel egyszerűbb annak a léleknek ilyenkor a helyzete, aki szívében-lelkében ily egyszerűen érzékeli és látja a lényeget. Internetről másoltam ezt az imát:                          

 

Ima

„Máriának semmije sincs Jézuson kívül.

Mindent Jézusért kapott.

Mivel alázata mélységes, Istentől áldott lett és Kegyelemteljes.

Az Úr van Vele!

Ezért Őbenne mindene megvan.

A Megváltó Vére, mely Őt minden bűn alól megvédte, hatalmat adott arra, hogy a kígyó fejét eltapossa, Szíve Szeretetlángjával, amely maga Jézus, a sátánt megvakítsa.

Helyezzük életünket Mária Szeplőtelen Szívébe, mely Jézus Szívével tökéletesen egyesült. Ámen.

 

 {1}

 Szűzanyánk készséges: „Legyen minden az Úr akarata szerint!” - lelkületével szemben, Lucifer a hajdanvolt az első és leghatalmasabb angyallény, akinek neve Fényhordozó volt, megrészegedve kapott tisztségétől és előkelőségétől azt maga-magának tulajdonítva gőgössé, engedetlenné vált. Összetévesztette magát a Teremtőjével, Tőle elkülönülve és Őt megtagadva, fellázadva kikiáltotta: - Nem szolgálok! - és saját elképzelése szerinti sötét birodalmának kiépítésébe fogott…

Budakalász Szentistvántelep 2021. május 1.

 

You have no rights to post comments