Az ördög és három szerzetes

Kategória: Szeretet történetek Megjelent: 2024. július 10. szerda

Az ördög megjelent három szerzetesnek, és így szólt hozzájuk: „Ha adnék hatalmat, hogy megváltoztass valamit a múltban, mit változtatnál meg?"

Közülük az első nagy apostoli buzgalommal így válaszolt: „Szeretnélek megakadályozni, hogy Ádámot és Évát bűnbe vezesd, hogy az emberiség ne szakadjon el Istentől.”
A második, egy irgalmas ember ezt mondta neki: „Megakadályozlak, hogy eltévedj Istentől, és örökre elkárhozzál."
A harmadik volt a legegyszerűbb, és ahelyett, hogy a kísértőnek válaszolt volna, letérdelt, keresztet vetett, és így imádkozott: „Uram, szabadíts meg engem a kísértéstől, hogy mi lehetett volna és ami nem volt."
A fájdalomtól sikoltozó és reszkető démon elmenekült.
A másik kettő meglepődött és így szólt hozzá: "Testvér, miért reagáltál így?"
Ő pedig így válaszolt nekik: „Először is, soha ne beszéljünk az ellenséggel.”
"Másodszor, a világon senkinek nincs hatalma megváltoztatni a múltat.”
"Harmadszor: a Sátán érdeke nem az volt, hogy bizonyítsa erényünket, hanem az, hogy csapdába ejtsen minket a múltunkkal és elhanyagoljuk a jelent. Az egyetlen alkalom, amikor Isten kegyelmét adja nekünk, az a jelen, hogy együtt tudjunk működni vele, hogy teljesítsük akaratát.”
Az összes démon közül az, amelyik leginkább visszatartja az embeeket és megakadályozza a boldogságukat, az, hogy "mi lehetett volna, és nem volt.” A múltat Isten irgalmára bízzuk, a jövőt pedig az Ő gondviselésére. Csak a jelen van a kezünkben. Élj így, és szeresd Istent teljes szívedből...

You have no rights to post comments