Az anyjuk el akarta vetetni őket, az ikrek ma már papok

Kategória: Szeretet történetek Megjelent: 2018. június 22. péntek

Paulo és Felipe ikrek és mindketten papok. Fonák módon épp az vitte őket közelebb az egyházi hivatáshoz, hogy édesanyjuk majdnem elvetette őket. Paulo és Felipe atyák 1984-ben születtek Chilében. Közel voltak azonban hozzá, hogy még születésük előtt véget érjen az életük: egy ultrahangos vizsgálat után az orvos édesanyjuknak azt mondta, hogy a gyermeknek három lába van és két feje.

Chilében terápiás célú abortuszra van lehetőség, így az orvos terhességmegszakítást javasolt, hogy ne szülessen meg ez a szörnyeteg. Anyjuk igen megrendült és sokat gondolkodott: végül úgy döntött, rábízza magát a sorsra, nem engedi megölni a gyermeket.
Először Felipe született meg. Ezután az orvosok ki akarták tisztítani a nő méhét, ami a másik gyermek halálát okozta volna. Valamilyen sugalmazás hatására a nő tiltakozott: mélyen érezte, hogy valamiért nem engedheti. Percek múlva megszületett Paulo is az orvosok legnagyobb meglepetésére. A fiúk eltávolodtak a hittől, mégis egymástól függetlenül, anélkül, hogy megbeszélték volna, felnőtt fejjel visszatértek az egyházhoz: megbérmálkoztak, majd elhatározták, hogy papnak mennek. Az ikrek már a papi szeminárium hatodik évében jártak, mikor édesanyjuk mesélt nekik születésük csodás körülményeiről.
(levélben kaptam)

You have no rights to post comments