Imanap hazánkért levél, 2021

Kategória: Szent István országáért Megjelent: 2021. január 09. szombat

Kedves Testvérek!

Mi hisszük és valljuk, hogy „nagy ereje van a buzgó ember könyörgésének” (Jak 5, 16), azt pedig láthatjuk, hogy milyen nagy szükség van most Isten helyreállító és megújító kegyelmére a világban. Politikai és gazdasági válság, járvány és morális összeomlás… mi azonban hiszünk az imádság erejében. Pál apostol így biztat minket: “Végezzetek imát minden emberért... ez jó és kedves üdvözítő Istenünk szemében...” (1Tim. 2, 1-4)

Hisszük, hogy helyes és jó dolog minden évben egyszer különösen is Isten elé járulnunk nemzetünkért. Árpádházi Szent Margit ünnepnapját választottuk még 2004-ben, az első Imanap szervezésekor, mert az ő élete különösen jól példázza az imádság erejét. A tatárjárás során elpusztított és kivérzett országban ő meghallotta, mit mond az Isten: „Kerestem köztük olyan embert, aki falat építene, és odaállna a résbe elém az országért...” (Ez. 22, 30)
A szívből jövő ima nagyon erős. Ha számos ember imádkozik, akkor az emberek kiengesztelődnek egymással, összefognak helyes és jó célok megvalósításáért, megosztoznak lelki és anyagi javaikon és azt keresik majd, ami összeköti őket a szeretetben... Mi hisszük, hogy ha sokan imádkoznának Magyarország megtéréséért, sok csoda történne és hazánk valóban a Szeretet földjévé válna.  Ezért közbenjáróként kell Isten elé térdelnünk a népért, hogy sok kegyelmet kapjunk az Úrtól, és hogy amit kapunk, hiábavalóvá ne legyen.
Van miért imádkozni, s imádságaink nem haszontalanok. Nem volt az Árpád-házi Szent Margit imája sem, aki egy kifosztott és lerabolt országban, a tatárjárás utáni időkben nőtt fel, egy kemény és viszálykodó család tagjaként. Mégis meghallotta az Úr hívását és kitartott mellette. Imájára és közbenjárására pedig kibékült apja (IV. Béla király) a fiával, véget ért a testvérháború és újjáépült az ország.
Nekünk is így kell tenni: imádkozni és cselekedni.
Arra szeretnék kérni, biztatni mindenkit, hogy január 18-án, Árpád-házi Szent Margit ünnepén egyénileg és közösségeinkben, templomainkban is újra térdeljünk az Úr elé, egyházunkért és hazánkért, vezetőinkért és a vezetettekért, jó tervekért és jó megvalósításért, az együttérzés és szeretet növekedéséért… Váljunk a megbékélés és kiengesztelődés embereivé, „türelemmel munkálva üdvösségünket”. Imádkozzunk egyénileg és/vagy, közösségben, ajánljunk fel szentmisét, tegyünk jót és jól.
Január 10-től (vasárnap) ima-kilencedet kezdünk e célokért (az imákat a honlapunkra – szeretetfoldje.hu - is kitesszük). Kérlek benneteket, kapcsolódjatok be ebbe ti is, hogy közös imánk megrendítse az eget, Isten kegyelmei elérjenek hozzánk és megvalósítsák bennük és közöttünk mindazt a jót, amit Ő eltervezett életünkben.
Az első évtől kezdve imafüzeteket is készítettünk és ingyenesen terjesztettünk több tízezer példányban, hogy ezzel is segítsük az „imahadjáratot”. Sajnos az ingyenes imafüzeteink elfogytak és újat most nem tudunk nyomtatni, de a nagyalakú, 700 Ft-os Szeretet földje imafüzetünkből még lehet rendelni (2 db fölött 500 Ft/ db áron) aki szeretne kérni, írjon levélcímünkre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Buzgóságotokban bízva, imával és szeretettel: Sipos Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments