Katolikus honlapok elleni támadások

Kategória: Munkanapló Megjelent: 2013. június 20. csütörtök

Mára megint valakik elérhetetlenné tették a honlapunk adminisztrációs felületét, így mostanáig nem tudtam új cikkeket feltenni. (Új honlapot kell valószínűleg készíttetnük - ami idő, pénz, stb.) Nem egyedi eset a miénk, ennek illusztrálására teszem fel az alábbi írást:


"2010. augusztusában Amerikából kaptam egy levelet a következő szöveggel:
     »Az internetet egyre erősebben cenzúrázzák, és az egyre ellenségesebben szemben áll a katolikus morális tanításokkal. Például az USA könyvtárakban máris megakasztják a katolikus publikációk kézbesítését (például a RemnantOnline és más anti-abortusz és családot támogató honlapokat). A baloldali sajtó egyre gyakrabban írja le a katolikus forrásokat, mint „cyber gyűlölet”.
     Nem szabad megengednünk, hogy az interneten keresztül elpusztítsák a katolikus sajtót. Gondolom, hogy a német nyelvterületen is vannak hasonló előrejelzések. Üdvözlettel X.Y.«
--------------------------------------------------------------------------------

A kedves levélküldő kérdésemre el is magyarázta egy internetes cenzúra technikai lehetőségeit. Bár elvileg teljesen lehetségesnek tartottam egy ilyen veszélyt, nemigen foglalkoztam vele.
     Csak akkor jutott eszembe ez a több mint két évvel ezelőtt érkezett figyelmeztetés, amikor a napokban Rómából nem tudtam elérni a www.kath.net honlapot. Amikor itthonról újra meg tudtam nyitni, a következő cikket találtam rajta:

A Kath.net segítséget kér
(forrás: www.kath.net – 2013. március 1.)
Linz-Róma(!)
A kath.netet kívülről ért váratlan támadások jelenleg nagyon sok plusz munkát okoznak, amivel jelentős többletköltségek járnak, sokkal több, mint amit a 2013-as évre beterveztünk. Ezért kérjük az olvasók nagyvonalú pénzbeli segítségét.


--------------------------------------------------------------------------------

Ezután a www.katholisches.info-t nyitottam meg, ahol ez a cikk fogadott:

Támadások a Katholisches honlapra
(forrás: www.katholisches.info – 2013. március 1.)
Tíz nap óta egyre erőteljesebben próbálják kívülről megtámadni a szerverünket. Ezért van olykor zavar a honlapon. A problémát megoldottuk, egy olyan programot raktunk fel, mely a megbízhatatlan jelentkezéseket blokkolja. … [Itt jön egy technikai magyarázat.] Jelenleg másodpercenként 870 (!) IP-címet blokkol a szerver."

 

Így van ez, van miért imádkozni, és persze cselekedni... - sipos
 

You have no rights to post comments