Mit tegyünk testvérek? - bibliai tanácsok válság idejére

Kategória: Könyveink Megjelent: 2014. február 21. péntek

Sípos (S) Gyula
Mit tegyünk testvérek? - bibliai tanácsok válság idejére

 

"...A Biblia azonban nem csupán a bűnök és válságok története, hanem a bűnökre és válságokra adott isteni válaszok, a Megoldások Könyve is! Mindez pedig azért íratott meg, hogy tanuljunk belőle, hogy kutassuk az Írásokban az Úr által tanácsolt megoldásokat, hogy aztán azt saját helyzetünkre és állapotunkra alkalmazva mi is megoldást találjunk problémáinkra. A magyar történelem szintén számos példát kínál s nehogy ezt higgyük, hogy ezek csak elméleti megfontolások, vagy teológiai fejtegetések..."

A Szentírás a legrealistább könyv, mert számot vet az ember ingatag természetével, a közösségek és társadalmak bonyolult problémáival, a bűnök és a mögöttük álló gonosz erő romboló voltával.
A Biblia azonban nem csupán a bűnök és válságok története, hanem a
bűnökre és válságokra adott isteni válaszok, a Megoldások Könyve is!
Mindez pedig azért íratott meg, hogy tanuljunk belőle, hogy kutassuk az Írásokban az Úr által tanácsolt megoldásokat, hogy aztán azt saját helyzetünkre és állapotunkra alkalmazva mi is megoldást találjunk problémáinkra.
A magyar történelem szintén számos példát kínál s nehogy ezt higgyük, hogy ezek csak elméleti megfontolások, vagy teológiai fejtegetések.
Isten a Szentírás és a történelem példáin keresztül nagyon konkrét és gyakorlatias tanácsokat ad arra, mit kell tennünk válság idején!
Ezeket fogjuk átelmélkedni a teljesség igénye nélkül -, és mindig levonjuk belőle a konkrét, napjainkra haszonnal alkalmazható következtetést is.
Mindezt tesszük azzal a reménnyel is, hogy kedvet csinálunk minden olvasónak arra is, hogy kutassa az Írásokat és tegye fel a maga kérdéseit: „Mit tegyünk most, emberek, testvérek?”


80 oldal - 11x18 cm - ára: 900 Ft

 Megrendelem: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

You have no rights to post comments