Rajzok és szövegek, és egy jó hír

Kategória: Irodalom Megjelent: 2022. szeptember 30. péntek

Indiánok; Karalábé; Malac; Lábak; Libák; Napraforgók - Napi firka rajzok és szövegek, és egy jó hír egy kis hirdetéssel, tessék parancsolni:

 (Indiánok)
- Szerinted mi még indiánok vagyunk?
- Én biztos az vagyok! Engem nem rontott meg a fehér ember dekadenciája. Bármikor kiállok sastollakkal a fejemen, hadd lássák, kivel állnak szemben!
- És mokaszinod is van.
- Meg tomahawkom, igazi svédacélból! Ha csak megmutatom a fának, már kidől! Pedig ez csak gyakorlás! Mert a szívemben ég a tűz, hogy felszabadítsam népem az elnyomás alól!
- Igen, ez az! Ezt akarom én is! Erre igyunk egyet! Maradt még egy kis páleszom, ünnepeljünk!
- Oké! Csak előtte szívjuk el a málnás-mangós, nikotinmentes béke-vape-et!

 (Karalábé)
Kábé
mint a
karalábé
semmi észak-fok, idegenség
délre megyünk
és délre
megyünk a levesbe.

 (Malac)
Rossz híreim vannak, malac úr! A röntgenfelvétel alapján sürgős műtétre lesz szükség. Nem lesz olcsó, de ismerek egy ügyes szervkereskedőt, Mr. Hentest, rajta keresztül értékesíteni tudjuk a kivett részeket és ezzel jelentősen csökkenteni tudjuk a költségeket. Sajnos a dagadó menthetetlen és legalább az egyik vesét és a májat is ki kell venni, de ezek nélkül még tud élni. A hátsó lábakkal sem tudunk tovább várni, szerencsére a protéziseink elsőrangúak és nem drágák, a műszívvel együtt is ki tudja majd fizetni a szív, a sonkák és a szűzpecsenye árából. A munkaképességét legalább nyolcvan százalékosan helyre tudjuk állítani, és hosszú távú, fix kamatozású hitelt is tudunk folyósítani a rehabilitáció költségeihez. Intézetünk munkalehetőséget is tud ajánlani, olcsó lakhatási költségekkel. Pácienseink legtöbbje ezt a lehetőséget választja, s mondhatom, mindannyian elégedettek a szolgáltatásaink minőségével. Nos, mit gondol, hozzam a szerződést?

 (Lábak)
- Az úgy történt, hogy amikor te rosszul léptél le a lépcsőn…
- Mi az, hogy én rosszul léptem? Nehogy már én legyek a hibás azért, mert te béna vagy? Én teljesen normálisan léptem…
- Tehát amikor indultunk le a lépcsőn és te, igenis te, úgy léptél le - és nem tudom elhessegetni a gyanút, hogy direkt -, szóval úgy léptél le, hogy én ne tudjak normálisan utánad menni, beszorítottál…
- Még hogy beszorítottalak?! Csak egy jobb láb tud így hazudni! Most meg sajnáltatja magát, ezer réteg kötés, hadd lássa mindenki, hogy micsoda sérelem érte!
- Igenis, ért! Azért, mert te bal láb vagy és azt szeretnéd, hogy kétballábasak legyünk, ez még nem fog megtörténni!
- Még hogy én szeretnék bármit is? Hát ki dicsekszik mindig azzal, hogy a jobb a jobb?! Esküszöm, mindjárt a villamos alá megyek, csak azért, hogy leválasszanak innen és ne kelljen többé téged hallgatnom! Aztán majd ugrálhatsz egyedül!
- Na tessék, mintha te adnád a stabilitást, holott pont nem így van. Én, én vagyok a szilárd pont, akarom mondani láb itt, és nem te! Hiába is mesterkedsz!
- Szilárd pont, haha… mamuszfej!
- Lúdtalp!

 (Libák)
- Most, hogy előléptették, dagad a mája!
- Pont ezt akarták elérni…
- És az a napszemüveg! Máris főnöknek érzi magát!
- Így van ez, amikor valakit a Keresztapa három részével tömnek. Akinek maffiózó a példaképe, az olyan is lesz!
- És tudod, hogy miket beszél? Neki akkora mája lesz, hogy arról még a golyó is visszapattan. Hogy ő kiválasztott, a csúcsra jut és ő lesz a baromfiudvar feje.
- Na, ahhoz még Kakasnak is lesz egy-két szava. Nem hiszem, hogy olyan könnyen átadná a szemétdombját…
- Igazad van. Ámbár amióta annyit iszik... az ő mája is hízik, de már nem a büszkeségtől, ha érted, mire gondolok…
- Tudod mit, szerintem ez is csak egy balek. Meglátod, már rég nem lesz sehol, amikor mi még mindig itt leszünk.
- Igazad van. Na, tiplizzünk…

 (Napraforgók)
- Te mi leszel, ha nagy leszel?
- Ügyvéd.
- Én napraforgó.
- Napraforgó? Ne már?! A te eszeddel! Én aztán nem! Én világot akarok látni, sok pénzt keresni és híres lenni! Nem fogom elpazarolni az életem arra, hogy egy helyben gubbasztok, aztán hátha jön valami eső… egyáltalán, mi az, hogy eső? Az csak víz!
- Anyu is napraforgó volt, és milyen jó életet élt. Szép volt, szerették a méhecskék, a Nap is cirógatta és együtt élt a nagy családdal.
- Ugyan már, nagy család?! Mind földhözragadt bugris. Én kitörök innen, figyeld csak meg! És nem csak szeretni, de egyenesen imádni fognak! Majd meglátod! Az ügyvédi pálya csak a kezdet, ott kapcsolatokat építek ki, beszállok néhány jó üzletbe, aztán ha már megalapoztam magam, politikus leszek. Abban van a nagy pénz! Aztán amikor majd a szolgálati helikopteremmel elrepülök felettetek, leintegetek nektek. Hah! Na, majd akkor!

És a jó hír és hirdetés:

Nagy levegőt vettünk és eldöntöttük, hogy megjelentetjük facebookon hónapok óta, naponta feltett rajzokból és a hozzájuk írt történetekből összeválogatott kötetet. Itt a nagy lehetőség - és nekünk segítség: ha most legalább 3.000 Ft-tal támogatod a könyv megjelenését, akkor nevedet beleírjuk a kötetbe a támogatók névsorába, és tiszteletpéldányt küldünk (ha szeretnéd, dedikálva)! Támogatást lehet küldeni az alapítványunk számlaszámára, vagy a postacímünkre (vagy személyesen).
Fontos! Ha támogatod a kiadást, kérlek, mindenképpen írd meg a nevedet és címedet, hogy tudjuk, hová kell küldeni a könyvet és milyen nevet írjunk bele!!! Levélcímek: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Sipos Gyula, 2045 Törökbálint, Templom u. 13; az alapítványunk számlaszáma: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány, 10700268-04975106-51100005
Hálás köszönettel: a szerzők.

(Rajz: ifj. Sipos Gyula, szöveg: Sípos (S) Gyula Facebook: Napi firka, #napifirka )

 

You have no rights to post comments