Nemzeti Imanap után

Kategória: imádságok hazánkért Megjelent: 2011. január 26. szerda
Túl vagyunk az idei Nemzeti Imanapon. Hálát adok Istennek minden imádkozó emberért, közösségért, és hiszem, hogy az idei Imanap is sok kegyelmet kiesdett hazánknak. Két rövid levél-idézet a résztvevők leveleiből:
"Kedves Gyula! Üdvözöllek a Nemzeti Imanapon. (Nálunk a reggeli misén János atya erősen bíztatta az összegyűlt kb 300 embert (Mindszenty iskolának volt mise), hogy imádkozzunk hazánkért." (Ny. Gábor Budaörsről, január 18-án)
"Hála legyen a jó Istennek! Immár egy hét távlatából is úgy kell megítélnem, hogy nagyon jól sikerült a nemzeti imanapi ( 18-i )szentimrés imaóra. Azt mondják kb 50-60-an voltunk. Magam részéről kb 10-15-tel kevesebbet számoltam, de hátrafelé nem forogtam és bizonyára még mögöttem is ültek, de különben is nem s létszám a lényeg!
Ha nem is részletesen, ha nem is sok helyen és ha nem is nagyon hangosan hirdettük, azért mégis hallották néhányan ezt a "hirdetést".  Ill. biztos vagyok benne, hogy többen, mint akik eljöhettek. Vagy dolgoztak du. 5 órakor, vagy a fél 7-kor kezdődő, aznapi ökumenikus imaestre mentek olyanok is, akik talán eljöttek volna engesztelő imaestünkre, ha nem az ökumenikus imahétre esik.
De talán így még jobb is volt, mármint, h.  ez az időbeli egybeesés is az egyházban még meglévő egység korát idézte. És Szt Margit pedig az egységért élt.  Igazán elnevezhetnék ezt a hetet Árpádházi Szt Margitról!! Elő kellene ezzel állni...
Az imafüzetbeli imákból egyiket-másikat úgy, ahogy ott áll, vagy kicsit máskép elimádkoztuk, énekeltünk és több bibliai imából is vettünk egy-egy részt, meg máshonnan is. Mindösszesen lelkesek voltunk és ilyen jó előkészület után következett a hazánkért fölajánlott szentmise. (...) Isten-áldotta volt az együttlét, a közös ima, amit remélem, nem csak magam éreztem, hanem mindannyian. Bízzunk, h. meghallgatták a magas mennyben a szentek, a Szűzanya, Jézus és mennyei Atyánk." (B. Ágnes, Budaörs)

You have no rights to post comments