Imanap kilenced hazánkért 2022., nyolcadik nap

Kategória: imádságok hazánkért Megjelent: 2022. január 17. hétfő

Keresztények vagyunk, Jézus Krisztusról nevezett emberek, az Ő testének tagjai és a Szentlélek temploma. De milyen templom ez? Romos és koszos, homályos és alig nyitható. Valóban a föld sója és a világ világossága vagyunk, hegyen épült város? Vagy hagytuk, hogy azt a hegyet elfoglalják „más evangéliumok” evilág prófétái és apostolai, hamis kultuszok és álkeresztény szekták haszonlesői, politikai, gazdasági, kulturális kaméleonok, akik a keresztény jelvényt haszonért, befolyásért, elfogadásért ugyan magukra veszik, de annak tartalmához nincs, vagy alig van közük.

A mi bűnünk is, hogy a világ sötétségbe merül. A mi viszálykodásaink, megalkuvásaink, felszínességünk jó ürügy Isten ellenségeinek, hogy ránk mutogassanak és rajtunk mulassanak. Széltől lengetett nádként csapódunk jobbra-balra, törött cserépedényként hordozzuk Isten elszivárgó kegyelmeit, dohos ciszternaként gubózunk magunkba megposhadt tartalmunkkal együtt.

De most szeretnénk visszafordulni hozzád, Istenünk! Megvalljuk bűneinket és esedezve kérünk, éleszd újjá bennünk kegyelmeidet! Hadd legyünk valóban krisztusi emberekké, hogy körüljárva és jót cselekedve, Isten áldását hordozva megújíthassuk a Föld színét! Köszönöm Uram, hogy meghallgatod imáinkat! Ámen.

Miatyánk… Üdvözlégy… Dicsőség…

You have no rights to post comments