Imanap kilenced hazánkért 2022., negyedik nap

Kategória: imádságok hazánkért Megjelent: 2022. január 13. csütörtök

A féltékenység és irigység szétmarja a lelket és az életet. A sárga irigység nem tud örülni a másik javának, féltékeny sikereire, elkívánja a jót, ami a másiknak van. Az irigy ember mindig gyanakszik, leskelődik, vádaskodik: miből telik rá?; honnan van neki?; biztos csak a kapcsolatai miatt; könnyű neki… A romboló irigység és féltékenység még a saját kára árán is a másik vesztét akarja. Inkább legyen nekem is rossz, de a másiknak se legyen jó!

Amikor az irigység és féltékenység szárba szökken, tönkreteszi a családokat és az emberi kapcsolatokat. Ha átjárja a közéletet, a politikát és gazdaságot, a széthullás küszöbére érkezik a közösség. Amikor a maradék javakért folyik a marakodás, akkor a vad önzés miatt megsokasodik a lopás, rablás, és az égbekiáltó bűnök: a munkások bérének ki nem fizetése, a szegények sanyargatása, a testi-lelki gyilkosság.

Drága Istenünk, kérünk, csillapítsd le szívünk háborgását, és tisztítsd meg minket az irigység és féltékenység bűnétől! Add, hogy örülni tudjunk mások sikereinek, biztatóan tudjunk  az emberekhez fordulni és bizalommal legyünk irántuk! Szabadítsd meg életünket az irigy és féltékeny emberek hatalmától és visszaéléseitől! Ámen.   (S)

Miatyánk… Üdvözlégy… Dicsőség…

You have no rights to post comments