Imanap kilenced hazánkért 2022., első nap

Kategória: imádságok hazánkért Megjelent: 2022. január 10. hétfő

A kevélység bűnébe esünk, amikor azt gondoljuk, hogy többet érünk egy másik embernél, mert ő szegényebb, tanulatlanabb, más nemzetiséghez tartozik, vagy egyszerűen csak nem "én". A sátán bukása is abból fakadt, hogy saját magától eltelve nem értette meg Isten alázatát és szeretetét. Azt akarta, hogy őt dicsérjék, magasztalják és semmiképp sem akarta fenséges angyalként az embereket szolgálni.

A világ kevélységre tanít: ez a tiéd, "mert ez jár neked". Hatalomra és még több hatalomra vágyó vezetőink elöl járnak a kevélység bűnében és ezt a mintát adják tovább a többieknek is: minél több pénzed, ismertséged, hatalmad, sikered van, annál többet érsz - és fordítva: minél kevesebbed van ezekből, annál kevesebbet érsz.

Ehhez kapcsolódik a mohóság és kapzsiság bűne. Az ilyen ember egyre többet akar magának, az életet az anyagi javakkal méri, kisgömböcként habzsol, míg szét nem durran és bele nem hal. S mivé lesz akkor a vagyona?

Drága Istenünk, belátjuk, hogy a kevélység és a kapzsiság nagy bűn, ami szívünk megkeményedéséhez, személyiségünk elsötétedéséhez és közösségeink, végső soron hazánk széteséséhez vezet. Ezért kérünk bocsásd meg nekünk ezeket a nagy bűneinket és segíts, hogy vissza tudjunk térni hozzád és embertestvéreinkhez. Szelíd és alázatos szívű Jézus, alakítsd szívünket a Te szent szíved szerint! Add, hogy mindezt ne csak szóval és nyelvvel, hanem tettel és igazsággal is tudjuk élni, a Te dicsőségedre és mindannyiunk javára, hogy hazánk a Szeretet földje legyen! Ámen.

Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments