Szombathelyen is fogható lesz a Mária Rádió

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2017. szeptember 09. szombat

A Mária Rádió, „a Lélek hangja” október 7-étől Szombathelyen is hallható lesz az FM 88,4 Mhz-en. Az adományokból fenntartott rádió a beruházás költségeire kétnapos adománygyűjtő adást szervezett szeptember 7-én és 8-án.

A műsorfolyamban megszólalt többek között Székely János szombathelyi megyéspüspök, Bognár Szilvia énekesnő, Széll Kálmán professzor, Szombathely díszpolgára, valamint szombathelyi közéleti szereplők és a Mária Rádió önkéntesei.

A nyári vakáció alatt már közel hatvan önkéntes kötelezte el magát és vett tevékenyen részt a Mária Rádió szombathelyi szolgálatában műsorkészítőként, technikai vagy terjesztési munkatársként.

Székely János megyéspüspök így nyilatkozott az összefogásról: „A Szombathelyi Egyházmegyét Szent II. János Pál pápa »a szentek földjének« nevezte. Gondolt Szent Mártonra, Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra, Brenner Jánosra, Mindszenty bíborosra... Idén a jubiláns házasok megáldásának szentmiséjére több mint 450 pár jött el a családtagjaival együtt. A Mária Rádió hangja Istenre nyitott füleket és szíveket fog itt találni. Ugyanakkor nagyon kevés gyermek született az utóbbi évtizedekben, sokan távoztak nyugatra a jobb megélhetésért. Falvak ürülnek ki, iskolákat zárnak be, nagyon kevés a papi hivatás. Elkel itt is az Isten magvetése, az Élet Igéje! Tegyünk meg mindent azért, hogy Isten igéje gyarapodjon és növekedjen, az emberi szívek és a családok megteljenek Isten békéjével, kegyelmével!”

* * *

A Mária Rádió nonprofit civil kezdeményezés. Önkéntes szolgálat működteti, és kizárólag a hallgatók adományaiból tartja fenn magát. Műsora politika- és reklámmentes. A világszerte működő Mária Rádió-hálózat 2006 óta van jelen Magyarországon. Küldetése a társadalom lelki-szellemi megerősítése, segítése értékes emberi példák és kezdeményezések bemutatásával. A Mária Rádió napi 24 órás adásával mintegy 3,5 millió embert ér el Magyarországon. E katolikus szellemiségű adó Szent II. János Pál, XVI. Benedek és Ferenc pápa áldásával működik, de sem jogi, sem anyagi értelemben nem függ a Katolikus Egyháztól. A Mária Rádió emellett nyitott minden ökumenikus kezdeményezésre is.

További információ a Mária Rádió honlapján olvasható.

Az adományvonalak telefonszámai:
Magyarország: 06-1 999 4430
Felvidék: 00421 35 7 72 72 72

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Mária Rádió

Magyar Kurír

You have no rights to post comments