Kiszabadult a cseh misszionárius

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2017. február 28. kedd

Petr Jašek cseh misszionárius kiszabadult a szudáni börtönből, és tegnap este több mint egy év után újra szülőföldjére léphetett. Repülőgépe éjfél körül landolt Prágában. Petr Jašek tegnap indult haza Szudánból a cseh külügyminiszter, Lubomir Zaoralek társaságában, aki sikeres tárgyalásokat folytatott le az érdekében. A tegnap este a prágai repülőtéren tartott sajtótájékoztatón a cseh külügyminiszter szeretettel üdvözölte hazai földön a misszionáriust. Petr Jašek a cseh diplomácia mellett a svájci diplomáciának és a titkosszolgálatoknak is köszönetet mondott, illetve mindannak a 400 000 támogatójának, akik csatlakoztak a védelmében indított CitizenGO petícióhoz.

"Köszönetet mondok a politikusoknak, a diplomatáknak, az aktivistáknak, és minden embernek, akik támogattak és imádkoztak értem, és a többi üldözött keresztényért. Fontosnak tartom a CitizenGO petícióját, melyhez 400 000 ember csatlakozott. Támogatásuk nagy hatással bírt." (Petr Jašek)
Sajnos a misszionáriussal együtt elítélt két szudáni férfi továbbra is börtönben van. Nem adjuk föl a harcot Hassan Abduraheem Kodi Taour pásztorért és Abdulmonem Abdumawla egyetemista fiúért továbbra sem! Ügyvédjeik kérelmet nyújtottak be szabadon bocsátásuk érdekében. Mivel az ellenük felhozott legsúlyosabb vád a Petr Jašekkel való bűnrészesség volt, abban bízunk, hogy a misszionárius szabadon bocsátása után ellenük is ejtik a vádakat.
A misszionárius ezt üzente közösségünk tagjainak velük kapcsolatban: "Kérem, gondoljanak rájuk, és a többi üldözött keresztényre, akiket közösségeik megszűnése fenyegethet. Segítsük őket legjobb képességeink és lehetőségeink szerint."

(CitizenGo)

You have no rights to post comments