Téves információk Medjugorjéval kapcsolatban

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. június 30. kedd

"Kedves Testvérek! Az utóbbi napok eseményei arra késztettek, hogy pár mondattal eloszlassam az esetleges kétségbeesést, szomorúságot.

 Június 26-án, pénteken felkerült a Cursillo levelező listájára egy Medjugorjéval kapcsolatos téves információ, amely szerint a Vatikán kijelentette, hogy a medjugorjei jelenések hamisak és mindaz, aki ennek ellenére terjeszti az üzeneteket engedetlenséget követ el. A verbita atya, aki feltette a listára a hírt, már nyilvánosan bocsánatot kért a hamis információ továbbításáért, nyilván őt is megtévesztették. Valakinek érdekében áll a megtévesztés, és nem is nehéz kitalálni kinek!

 Szóval a hír, amely már bejárta kicsi országunkat is, Olaszországból eredt és elsőként az olasz és a horvát sajtóorgánumok közölték.

 Erre reagálva, horvát nyelven megjelent több cikk is (egyházi is), amely a következőket írja: A Vatikán semmilyen döntést sem hozott Medjugorjéval kapcsolatban! (Ezt megerősítette a Rómában szolgáló, a Vatikáni Rádió magyar adását vezető, sokunk által kedvelt és szeretett Vértesaljai Laci atya is.)
Amit még érdemes tudni a Vatikáni döntéssel kapcsolatban a következő:
A Ruini bíboros által vezetett bizottság anyagait, vizsgálatainak eredményét, a Hittani Kongregáció ezzel kapcsolatos véleményét egy 25 tagú bíborosokból és püspökökből álló testület (köztük Schönborn bíboros is) áttekinti és véleményüket, tanácsukat közlik a Szentatyával, aki majd kimondja a végleges döntést. A döntés a nyár végére, szeptember elejére várható.

 Kérem, ne keltsünk pánikot, kétségbeesést, ne gyűlölködjünk, ne ítélkezzünk, mert akkor az ellenség eléri a célját. Hallgassunk a Szűzanyára, éljünk üzenetei szerint, és Isten meg fogja védeni az ügyét.
Imádkozzunk és böjtöljünk, hogy Szűz Mária Szíve győzedelmeskedjen!!

 Köszönöm, ha továbbítjátok a reményt a csüggedőknek és a szomorkodóknak!

 Szeretettel és imával: Andrea"

 

Hozzászólások   

+1 #2 barnan 2015-07-02 10:02
Medjugorje sok saját tapasztalatú pozitív gyümölccsel bír. Teljesen érthető, hogy milyen végkövetkezteté snek örülnének túlnyomó többségében a hívek, az viszont már sajnálatos, hogy egyházon belül ezen irányba is megjelenik a harag, gyűlölködés, ítélkezés.

Jézus egyháza ha sebekből is vérzik, szent egyház, a világosság egyháza, rendíthetetlen egyház.

"Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt."

Az egyháznak felelőssége van, ezen kérdéskörben is, a hívek milliói, milliárdjai miatt, Jézus egész egyháza miatt is. Ezen témában sem egy vagy néhány, hanem az összes fellelhető gyümölcsről kell véleményt alkotni, párhuzamosan a jelenések természetfelett i jellegéről. Hogy a Hittani Kongregáció milyen véleményt fog megfogalmazni vagy esetlegesen egyház csak azután fog végleges döntést hozni, miután befejeződtek a jelenések, nem tudom, azt viszont igen, hogy felelősségtelje sen fognak cselekedni, függetlenül a döntés tartalmától. Ami szintén biztos, Jézus egyházában a gyűlöletnek nincs helye, nem aszerint kell Jézus egyházához viszonyulni, hogy az hogyan viszonyul saját várakozásainkho z. Az egyháznak (is) Jézushoz kell igazodnia. A gyűlölködés és ítélkezés nem Jézus eszköztárából való, azon irányoknak megálljt kell parancsolni.
+1 #1 Keresztelő 2015-06-30 17:57
Kedves tanítómat megkérdeztem, hová kell menni a szentgyónásra? Azt válaszolta, hogy ahol könnyebb a gyónás. Nem kérdeztem meg, hová kell szentmisére járni, mert megtapasztaltam , oda, ahol az öröm szabadon áramlik. Nem fogom megkérdezni, hová kell zarándoklatra menni, mert tudom, ahová a Lélek kívánkozik bennem. 
Szemlélve az egyház életét, megtapasztalva az általános örömet a hívek életében, az életek megtisztulását a rossz kötődésektől, nem nehéz kijelenteni, jó Medjugorjéban lenni.
Ezt azért írom le, hogy az aggodalmaskodó keresztény testvéreket bátorítsam, hagyatkozzanak a saját szeretetükre, amely nem csal meg senkit. Meg kell ismerni a szeretetet a saját lelkünkben.

You have no rights to post comments