Elhunyt Róna Gábor atya a Szeretetláng nagy apostola

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. június 22. hétfő

"Kedves Barátaink! 2015. június 21-én délután öt óra előtt nem sokkal Gábor atya elhunyt!

Három óra körül voltam nála Nemeshegyi Péter és Hevenesi János atyával, aminek nagyon örült. Láthatóan erős fájdalmai voltak és még a tegnapi látogatáshoz képest is legyengült, lihegett, néha nem is volt egészen magánál. Jó volt, hogy az idősekkel együtt lehettem most nála és adhattam fel neki még a betegek kenetét. Akik beszéltünk vele az elmúlt napokban tudjuk, hogy nagyon szépen felkészült az utolsó útra, békével és hittel tekintett feléje.

Utánunk még rokonai tudtak röviden benézni hozzá, de már aludni kezdett. A rögtön utánuk érkező látogató, már csak úgy volt mellette, hogy aludt. Nem volt haláltusa, hanem békésen aludt el. Isten nyugtassa.

Gábor atya korához képest nagyon fiatalos, jó egészségnek örvendett a legutóbbi időkig. Három hete kezdett mellkasi fájdalmat érezni, ami egy hirtelen lefolyású, súlyos betegséget hozott számára. Hősies türelemmel fogadta.

Temetése a pesti jezsuita templomban lesz, idejét jelezni fogjuk. Imádkozzunk érte!

P. Forrai Tamás Gergely SJ

Több, mint két évtizede ismertem Gábor atyát. Ő vitte el Latin-Amerikába a Szeretetlángot, lefordította a Lelkinaplót és közösséget szervezett. Hazaérkezve is mindig támogatott minket, többször meglátogatta a törökbálinti Szeretetláng káponát és misézett benne. Kedves és megértő személyisége nagyon hiányozni fog nekünk! Imádkozunk érte, ő pedig minden bizonnyal értünk, a mennyei örök hazában!

(Sipos Gyula)

You have no rights to post comments