4 méter magas kerítéssel zárnánk le a magyar–szerb határt

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. június 18. csütörtök

A kormány utasítást adott a belügyminiszternek a teljes magyar–szerb határ lezárásának előkészítésére. A 175 kilométeres határszakaszt 4 méter magas kerítéssel zárnák le. A belügyminiszternek egy héten belül elő kell készítenie a határzárat... Részletek:

Az EU előtt álló egyik legsúlyosabb probléma a bevándorlás, állapította meg mai ülésén a kormány. A közös európai válaszhoz vezető út időigényesnek és hosszúnak tűnik, Magyarország nem várhat, a magyar kormánynak meg kell védenie Magyarországot és a magyar embereket a "bevándorlási nyomással" szemben. A kormány ezért arra utasította a belügyminisztert, hogy mérje fel a szerb–magyar határ fizikai lezárásának lehetőségét.A belügyminiszternek egy héten belül jelentést kell készítenie egy 4 méter magas kerítés felépítésének előkészítéséről.

Nem sérti a nemzetközi jogot
Ezzel a döntéssel Magyarország semmilyen nemzetközi jogi kötelezettséget, illetve nemzetközi szerződést nem sért meg a külügyminiszter szerint. Más országok, így Törökország, Bulgária, Spanyolország is ehhez a megoldáshoz folyamodtak.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arról tájékoztatta a kormányt, hogy a térségben élő gazdák között felméréseket végeztek. Ők is rendkívül súlyos problémaként említették a bevándorlók vonulását a határ menti területeken. 
A kormány arra is utasítást adott, hogy végezzék el azokat a jogi előkészítő munkálatokat, amelyekkel Magyarország az összes EU-s és EU-tagjelölt államot biztonságos országnak minősíti. Amennyiben egy menekült biztonságos országból (például Koszovóból vagy Szerbiából) érkezik, azt a magyar hatóságok mérlegelés nélkül visszatoloncolhatják, az illető nem is kérhet menedékjogot.

(index.hu)

You have no rights to post comments