„Gyújts egy gyertyát!”– séta a keresztény üldözöttekért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. június 14. vasárnap

Megrendült lélekkel tapasztaljuk világszerte a keresztények üldözésének rohamos terjedését. Ez alól egy kontinens sem kivétel. Szükséges tehát, hogy ezt magunkban tudatosítsuk, és tegyünk is ellene. Mi ezt csak békés eszközökkel és a kiengesztelődést szolgálva tehetjük.  Ezért határozták el szervezeteink (a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre), hogy gyertyás sétával hívják föl a társadalom figyelmét az ügyre, mely mindenkit érint.

Szeretettel hívjuk az eseményre azokat a jóakaratú embertársainkat, akik csatlakozni kívánnak hozzánk. 

2015. június 16-án, kedden este 20 órakor indulunk egy szál fehér gyertyával a kezünkben a Kálvin téri református templom elől, majd érintve a Deák téri evangélikus gyülekezetet a Szent István Bazilikához érkezünk. Mindhárom helyszínen imádság hangzik el Szabó István református, Gáncs Péter evangélikus és Snell György római katolikus püspök vezetésével. 

Tisztelettel kérjük, hogy a politikamentes rendezvényre semmilyen zászlót, jelvényt vagy táblát ne hozzanak!

A szervezők létrehoztak egy facebook eseményt, aki tudja, jelezze itt is részvételét:

https://www.facebook.com/events/1590051984600358/

 Sári Judit

irodavezető

 

Hozzászólások   

#2 Keresztelő 2015-06-16 08:19
A gyertyához szükséges paraffin Szegeden bőven van.
#1 Keresztelő 2015-06-16 08:08
Nagy tisztelettel köszönteném a jóakaratú Keresztény Értelmiségiek Szövetség, Magy ar Polgári Együttműködés Egyesület és a kedves Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szintén jóakaratú tagjait és ügyvezetőit, ha a tiszteletre méltó arcukat felemelnék a lakóhelyük szerint illetékes regnáló politikai szervezetekben az említett cél érdekében.
Én szégyenlem magam, hogy a nemzetenkénti, európai, nemzetközi és gazdasági érdekeket szolgáló politikusok a rendelkezésükre álló társadalmi, gazdasági, politikai és katonai erők birtokában megengedik a népek kiüldözését hazájukból, az egyébként is gyönge gazdasági helyzetben élő országokból.
Nem csak szégyenletes, hanem egész egyszerűen értelmetlen viselkedés ez, mert veszélyezteti, amint látjuk az eddig békés területek életét.
Nyugodtan tüntessenek az urak, azután a kormányunk erejét nyugodtan fosztogassák mindenféle tiltakozásokkal . Ha pedig támogatják a nemzeti kormány céljait, akkor biztatom minden tiszteletre méltó egyesületi tagot, hogy bölcsességük szabad felhasználásáva l győzzék meg az utca embereit, a munkahelyükön társaikat, és az európai parlamentbe delegált megélhetési politikusainkat a gondolkodó ember helytállásának szükségességérő l. Tiszteletre méltó személyükkel hassanak oda, hogy a kevésbé művelt és kevésbé tiszteletre méltó polgártársaink ne támogassanak gonosz erőket, nemzetáruló személyeket, szervezeteket.

You have no rights to post comments