Másodszor szervez keresztény színházi fesztivált az Újszínház

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. április 13. hétfő

Második Keresztény Színházi Fesztiváljára készül az Újszínház: külföldi előadásokkal és új helyszínekkel rendezik meg május 15. és 23. között az összművészeti seregszemlét – közli az MTI.

A rendezvénysorozatnak otthont adó Újszínház és a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom mellett az idén a Nemzeti Színházban és a József Attila Színházban is zajlanak programok – olvasható a szervezők hírügynökséghez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a fesztivál színes programjában „misztériummusical, tragigroteszk, premier, hátborzongatóan élethű marionett-előadás, darabtemetés és történelmi táncshow” is szerepel.

A Keresztény Színházi Fesztivált tavaly hívta életre Dörner György, az Újszínház igazgatója, hagyományteremtő céllal. „Szerencsére a rendezvény látogatottsága és a pozitív visszajelzések minket igazoltak. Ezek adtak erőt és hitet ahhoz, hogy folytassuk a megkezdett munkát, s a művészet eszközeivel hirdessük továbbra is az európai keresztény értékeket” – idézik a közleményben Dörner Györgyöt.

A programsorozat nyitónapján debütál az Újszínházban Kocsis István erdélyi magyar író Az áldozat című drámája, amely Szent Margit legendáját dolgozza fel, és a fesztivál ideje alatt búcsúztatja el a társulat az Árva Bethlen Kata című előadást.

A rendezvényhelyszínekhez újonnan csatlakozó József Attila Színházban a Feketeszárú cseresznye lesz látható Rékasi Károllyal a főszerepben, a Nemzeti Színházban pedig a Vidnyánszky Attila által rendezett Johanna a máglyán című darabot és Zelei Miklós Zoltán újratemetve, avagy egy kettézárt falu története című művét, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadását tekintheti meg a fesztivál közönsége.

Olaszországból marionettbáb-előadás, Lengyelországból misztériummusical érkezik a fesztiválra. Valamint fellép a nemzetközileg elismert Cantemus Kórus, és a magyarság sorsfordító eseményeit bemutató Ezeregyév című táncshow-val lép színpadra az ExperiDance a rendezvényen.

A fesztivál teljes ideje alatt Molnár János grafikus és festőművész kiállítása látható az Újszínház Galériában és a Bubik István Stúdiószínpad előterében.

A fesztiválról további információk a színház honlapján érhetők el.

Magyar Kurír

You have no rights to post comments