A szürke ötven árnyalata - többen tiltakoznak a szadomazo szoftpornó film ellen

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. február 13. péntek

Több vallási, család- és nőjogi csoport is kifejezte nemtetszését a film bemutatója miatt, a Twitteren pedig #50dollarsnot50shades hashtaggel indult kampány, ami arra buzdította a felhasználókat, hogy ne a filmre váltsanak jegyet, hanem inkább adományozzanak 50 dollárt a bántalmazott nők menedékházait fenntartó szervezeteknek. A filmet most mutatják be hazánkban is...

 A bemutató hetére Londonba is szerveztek egy tiltakozást Fifty Shades is Domestic Abuse azaz Az ötven árnyalat családon belüli erőszak néven. Mindkét kampány központi témája, hogy a film férfi főszereplője úgy viselkedik, mint egy erőszakos, a nők felett hatalmat gyakorló alak, és ezzel a családon belüli erőszakot elkövetők mintapéldánya.

Egy konzervatív családjogi szervezet, a The American Family Association szerint a filmben látható szexjelenetek károsan befolyásolják a nagyközönséget, és azt, hogy mit tekintünk normális, elfogadható viselkedésnek az ágyban. Mindezt anélkül, hogy a filmből akár csak egy kockát is láttak volna, bár a könyvet jól ismerhetik. A filmet persze ettől még simán bemutatják szinte az egész világon, kivéve mondjuk Malajziát, ahol a “természetellenes szexjelenetek ábrázolása” miatt simán betiltották.
(index.hu)

You have no rights to post comments