Több mint egymillióan vettek részt idén Ferenc pápa általános audienciáin

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. december 19. péntek

2014-ben egymillió-kétszázezer hívő váltott jegyet a Ferenc pápa által szerdánként a Szent Péter téren tartott általános audienciára – közölte december 17-én a Pápai Ház prefektúrája.

 Az egyházfő személyes titkárságaként működő vatikáni hivatal adatai szerint Ferenc pápa az idén 34 általános meghallgatást tartott a Szent Péter téren vagy a vatikáni VI. Pál-teremben. Az egyházfő a hagyomány szerint szerdánként találkozik a hívőkkel. Kivételt jelent, ha szerda ünnepnap, a pápa nem tartózkodik a Vatikánban, vagy nyár van, amikor néhány hétig szünetelnek az audienciák. Az általános meghallgatásra a Vatikánban váltható jegyek ingyenesek. 

A Pápai Ház prefektúrája hangsúlyozta, hogy valójában sokkal többen voltak a jelenlevők, mivel a Szent Péter téri audienciák résztvevőinek húsz százaléka nem vált jegyet, és ülőhelyfoglalás nélkül, a téren állva hallgatja a pápát. A legtöbben, 205 ezren, idén áprilisban, vagyis a húsvéti időszakban vettek részt a pápai audienciákon. Tavaly Ferenc pápa 30 általános audienciát tartott, és ezeken 1 millió 548 ezren vettek részt. A tegnapi, december 17-i volt az idei utolsó általános audiencia.

XVI. Benedek pápaságának első évében, 2005-ben a 32 általános audiencián 804 ezren voltak jelen. A második év 45 általános audienciáján valamivel több mint egymillióan.

Forrás: MTI

Fotó: News.va

Magyar Kurír

You have no rights to post comments