Magyar vezetőt választott a ferences világiak világszervezete

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. november 07. péntek

A 450 ezer tagot számláló Ferences Világi Rend (FVR) Assisiben ülésező általános káptalanja november 6-án Kauser Tibort választotta meg hat évre miniszter generálisának – tájékoztatott Szerdahelyi Csongor a Ferences Sajtóközponttól.

Az új elöljáró építészmérnök, 55 éves, nős, három gyermek édesapja. Kauser Tibor a Ferences Világi Rend 1989-es magyarországi újraszerveződése óta aktív tagja a közösségnek. 1991-ben tett örökfogadalmat, és feleségével együtt a piliscsabai Páter Pio közösség tagja.

A világi rend november 1. és 8. között Assisiben tartja XIV. általános káptalanját, amely egyben a szervezet VI. választókáptalanja. Az elmúlt napokban a világ minden részéből érkezett 85 szavazati jogú küldött Encarnita del Pozo eddigi miniszter generális vezetésével megvitatta a rend életének időszerű kérdéseit, beszámolót hallgattak meg a vezetés eddigi munkájáról, és a jövőre vonatkozó döntéseket hoztak.

Az FVR a világ 116 országban van jelen. 70 országban működik teljes jogú testvéri közösség, további 46 országban pedig folyamatban van a helyi szervezet hivatalossá válása. Magyarországot ketten képviselik a káptalanon: Kauser Tibor, aki az utóbbi választókáptalan óta a nemzetközi elnökség tagja volt, és Varga Anna, aki helyettes nemzetközi tanácstagként a Ferences Világi Rend magyarországi közösségét képviseli.

Minden nemzeti közösség jelölhetett személyeket a különböző tisztségekre. A magyar közösség jelöltje Kauser Tibor volt a vezetői szolgálatra, aki korábban a magyar közösség képzési felelőseként is tevékenykedett.

Az FVR központja és állandó titkársága Rómában van. A megválasztott tisztségviselők, így a miniszter generális is társadalmi munkában vállalja megbízatását.

A magyar világi rendnek 450 tagja és 33 működő közössége van.

Fotó: Ferences Sajtóközpont

Magyar Kurír

You have no rights to post comments