Ferenc pápa üzenete az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségéhez

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. október 29. szerda

A szövetség ezekben a napokban tartotta Rómában első kongresszusát, miután a Kléruskongregáció június 13-án jogi személyiségnek ismerte el.

Az ördögűzők, püspökükkel közösségben, sajátos szolgálatuk gyakorlásakor juttassák kifejezésre az egyház szeretetét mindazok iránt, akik a gonosz műve miatt szenvednek – írta Ferenc pápa Francesco Bamonte atyának, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége elnökének.

A találkozón, amelyre a világ minden részéről háromszáz ördögűző érkezett, az okkultizmus, a sátánizmus és az ezotéria (rejtett, titkos tanok) elterjedéséről és következményeiről tárgyaltak.

Valter Cascioli, a szövetség hivatalos szóvivője a Vatikáni Rádiónak adott interjújában arról beszélt, az említett gyakorlatok megnyitják az utat a rendkívüli démoni aktivitásnak. Állandóan nő azoknak a száma, akik ezekhez a praktikákhoz fordulnak, és súlyos szociális, pszichológiai, spirituális és erkölcsi károkat szenvednek. Ez aggasztó, mert ezzel egyidejűleg növekszik a rendkívüli démoni jelenségek száma is, különösen a zaklatás (vegzálás), a megkötözöttség, és főleg a megszállottság.

A kísértést – a hétköznapi démoni aktivitást – olykor nem veszik komolyan azok, akiknek langyos a hitük – folytatta az interjúban az ördögűzők szóvivője. Ezért nagyobb éberségre van szükség. El kell ismerni, hogy különösen válságos történelmi pillanatban élünk. Társadalmainkat szinte uralja a sietség, a felületesség, a végsőkig fokozott individualizmus, a szekularizáció. A rossz és a gonosz elleni küzdelem egyre sürgetőbbé válik.

Az Isten ellenségének közvetlen aktivitásán túl tapasztaljuk a hit gyengülését, az értékek hiányát, az egyre terjedő kulturális relativizmust. Ugyanakkor gombamód szaporodnak az olyan üzenetek a média minden ágazatában, amelyek – főleg az új nemzedékekben – felkeltik az érdeklődést az okkultizmus, a sátánizmus iránt, sőt, a gyakorlásukra buzdítják őket.

Az ördög egyik legnagyobb ravaszsága az, hogy elhiteti velünk: nem létezik. Az ördög, aki megoszt, nemcsak Istentől választ el, hanem az emberektől, a családunktól, a valóságtól is – mondta a Vatikáni Rádiónak adott interjújában Valter Cascioli, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének szóvivője.

Magyar Kurír

You have no rights to post comments