A hívek könyörgései a családszinódust megnyitó pápai szentmisén

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. október 07. kedd

Ferenc pápa ünnepi szentmiséjével kezdődött meg A családpasztoráció kihívásai az evangelizáció összefüggésében címmel rendezett rendkívüli püspöki szinódus. A hívek különböző nyelveken fogalmazták meg könyörgéseiket.

Kínai nyelven így könyörögtek a szinódusi atyákért: „A béke Istene, aki túlhalad minden értelmen, őrizze meg szívüket és értelmüket Krisztus Jézusban, aki az Út, az Igazság és az Élet.”

Spanyolul a törvényhozókért és állami vezetőkért szólt a hívek könyörgése. „A bölcsesség, amely felülről száll le, segítse őket, hogy egyedül arra törekedjenek, ami igaz, nemes, igazságos, szeretetre és tiszteletre méltó, ami erényes és dicséretre méltó.”

Filippínó (tagalog) nyelven azokért imádkoztak, akiket a botrányok megsebeztek: „Isten arca ragyogjon azokra, akiket megbotránkoztattak, gyógyítsa be sebeiket, és nyissa meg őket újra az örömnek és a reménységnek.”

Portugál nyelven a háborútól szenvedő népekért könyörögtek: „Az Úr jobbja védelmezze, amit ültetett, élessze fel a jó utáni vágyakozást, virágozzék a földön az igazságosság és a béke.”

Végül szuahéli nyelven minden családért fohászkodtak: „A Szentlélek vigasztalása támogassa őket a mindennapi élet fáradozásaiban, segítse őket, hogy semmiért se aggodalmaskodjanak.”

A hívek könyörgését Ferenc pápa imája zárta: „Mi Atyánk, aki sohasem szűnsz meg gondoskodni gyermekeidről, és mindig elhalmozod őket kegyelmeddel! Hallgasd meg könyörgésünket, és őrizz meg bennünket akaratod követésében.”

Ferenc pápa hétfői twitter üzenete a szinódusról: „Jöjj, Szentlélek! Bocsásd le ránk ajándékaidat a szinódus idején!”

Magyar Kurír

You have no rights to post comments