Brüsszel a magyar abortusz-ellenes mozgalom ellen

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2011. június 09. csütörtök

Néhány hete nagy örömmel adtunk hírt arról, hogy a magyar kormány - ha az abortusz-jogszabályokon nem is szigorít, de legalább - egy felvilágosító kampányt indít az abortuszok számának csökkentése érdekében. Nem sokáig örvendezhettünk azonban. Egy friss hír szerint visszakövetelheti az Európai Unió a Progress Programból Magyarországnak megítélt pénzt, mert az itteni abortuszellenes kampány szerintük nincs összhangban a Brüsszelben meghirdetett elvekkel.

Nincs összhangban az Európai Unió Progress Programjának szabályaival az abból anyagilag támogatott magyarországi abortuszellenes kampány - közölte Viviane Reding igazságügyi EU-biztos. Mindezt szerdán Strasbourgban, az Európai Parlamentben az új magyar alkotmányról folytatott vitában fejtette ki.

Az egyik EP-képviselő kérdésére válaszolva Reding elmondta: az EU felszólította Magyarországot, hogy állítsa le a kampányt, és vonják be az összes elkészített posztert. Az EU-biztos hangsúlyozta, hogy Brüsszel fellép, ha jogellenes magatartást tapasztal. Kilátásába helyezte, hogy visszakövetelik az EU Progress Programjából megítélt támogatási összeget. (MTI)

Vajon miért "jogellenes magatartás" az, ha el akarjuk mondani fiataljainknak - az abortuszt kérők magas százaléka fiatal lány! -, hogy inkább szülje meg a gyerekét és adja örökbe? Vajon miért jogszabályellenes az életvédelem?

II. János Pál pápának igaza volt, amikor azt mondta, a halál kultúráját építik sokan - de nekünk az Élet kultúrájával, Jézus Krisztus tanításával kell ezt legyőznünk!

Van miért imádkozni és küzdeni...

(sipos)

You have no rights to post comments