„Szabadok vagyunk, hogy jót tegyünk” - ötvenezer ministránssal találkozott a pápa

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. augusztus 06. szerda

Ötvenezer német anyanyelvű ministránssal találkozott Ferenc pápa augusztus 5-én este 6 órakor a Szent Péter téren. A fiatalok zarándoklaton vesznek részt Rómában.

13 és 27 év közötti fiatalok érkeztek Rómába Németországból, Ausztriából és Svájcból, Lettországból, akiket lelkesedésük, a Krisztusba vetett hit és a Szentatyával való találkozás öröme köt össze.

Karl-Heinz Wiesemann püspök, a német püspöki konferencia ifjúsági bizottságának elnöke, a római zarándoklat vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: „Nagy várakozás előzi meg a pápával való találkozót. Vannak, akik már találkoztak a Szentatyával Rio de Janeiróban a múlt évben, de sokan először látják majd, és érezhetik meg az Egyház és a hit egyetemes közösségét. A Rómába érkezett fiatalok képviselik azt a 430 ezer gyermeket, serdülőt és ifjút, akik részt vesznek az oltárszolgálatban Németországban.”

A találkozó mottója – „Szabadok vagyunk, hogy jót tegyünk” – kapcsán Wiesemann püspök elmondta, hogy a fiatalok ma egy szabad világban élnek, de gyakran nem tudják, mit kezdjenek a szabadsággal. „Felkínáljuk számukra Krisztus és az evangélium útját: szabad vagy Krisztusban, hogy jót cselekedj, és kövesd Őt. Krisztus követése elsősorban az irgalmasság erényének gyakorlásában nyilvánul meg. Erre példa Jézus, aki a jeruzsálemi templomban szombaton meggyógyítja egy beteg megbénult kezét. Az irgalmasság Krisztus evangéliumának magva. Irgalmasnak lenni annyit jelent, hogy megértettük az evangélium logikáját. Ne csak magunkra gondoljunk, hanem tekintsünk a másikra, elsősorban a rászorulókra.”

Magyar Kurír

You have no rights to post comments