Az ISIS megcsonkítaná a moszuli nőket

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. július 25. péntek

A Levantei Iszlám Állam (ISIS) radikális szunnita szervezet elrendelte, hogy az iraki Moszul városában csonkítsák meg a nők nemi szervét, jelentette az ENSZ egyik koordinátorára hivatkozva az Itv.com.

Jacqueline Badcock szerint az iszlám harcosok által kiadott fatva (vallásjogi döntés) négymillió lányt és asszonyt fenyeget, és „beláthatatlan következményei lehetnek”.

Az ISIS bő másfél hónapja foglalta el Moszult, és offenzívát indított Bagdad irányába. Szíria egyharmada is az ellenőrzésük alá került.

A nők megcsonkítása teljesen új jelenség Irakban, ez nem az iraki nép döntése, ezeket a területeket a terroristák irányítják – mondta Badcock.

Moszulból elüldözték a keresztényeket, a huszonötezres közösségből már csak húsz család maradt. Hangszórókon és röplapokon szólították fel távozásra az embereket. Ellenkező esetben át kellett térniük az iszlám hitre, vagy különadót kell fizetniük.

Az ENSZ tisztviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a harcok miatt sok gazda hagyta el földjét, és sok helyen leállt a gabona őrlése is, ami élelmiszer-biztonsági kockázatot jelent, írja az MTI.
(index)

Kiegészítésül: Az iszlám világ bizonyos részein szokás, hogy kislányok csiklóját és a kisajkat lemetszik - mondván, hogy így magakadályozható a későbbi házasságtörés -, majd a nagyajkakat is részben összevarrják. Igazi hentes munka, mindezt Istenre hivatkoza! Ajánlom ezt azok figyelmébe, akik ma feléjük tájékozódnak, példaképnek tartják őet és komoly pénzeket fogadnak el tőlük itt Magyarországon is... - szerk.

You have no rights to post comments