A fanatizmus mindent felülír

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2011. május 16. hétfő

A vallási fanatizmust néhányan összekeverik a határozott meggyőződéssel, pedig óriási a különbség a kettő között. Még rosszabb a helyzet, ha egy vallási közösségben elfogadottá válik a nézet, hogy a "vallásgyalázást" halállal kell büntetni. Talán minden vallás történelme során voltak ilyen időszakok - Jézust is meg akarták kövezni, mint vallásgyalázót, a keresztény történelem is ismer ilyen korszakot - most a muzulmánoknál terjed ez a gonosz őrület. (Az öngyilkos terroristákat is vallásilag fanatizálják.) A most olvasható hír viszont talán még ezen is túltesz. Most ugyanis anyák ölték meg a lányaikat a vallás nevében:

Muzulmán anyák megölték lányaikat

Két muzulmán anya megölte lányait India északi részén, mert megbecstelenítették családjukat azzal, hogy megszöktek hindu férfiakkal.

Rendőrségi tájékoztatás szerint a két fiatal nőt leszúrták, amikor hazatértek. A lányok hozzá is mentek választottjukhoz.

Az áldozatok India északi részén Baghpat városában éltek, ott ismerkedtek meg két építőmunkással. Megszöktek, házasságot kötöttek, majd annak reményében térték haza, hogy békét köthetnek családjukkal.
Az anyák viszont hajthatatlanok voltak, szerintük gyerekeik szégyent és gyalázatot hoztak családjukra.

Indiában a legfelsőbb bíróság a héten hozott döntést arról, hogy halálbüntetés vár azokra, akik "becsületgyilkosságot" követnek el.

(MTI)

You have no rights to post comments