A szakállas nő rajongói

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. május 19. hétfő

Az osztrák kancellár gratulált neki és vele fotózkodott, a bécsi érsek hosszan méltatta, Bécsben koncerttel ünnepelték és itt egy ifjú rajongója:

2014-05-18T162752Z 1278733048 GM1EA5J016W01 RTRMADP 3 AUSTRIA

Fotó: Heinz-Peter Bader
Minden kommentálás helyett... - szerk.

Hozzászólások   

+1 #13 Székelyné 2014-05-24 06:31
Ahogyan a házasságtörő asszony, Mária Magdolna, jobb lator, stb. felé fordult Jézus, azt tudom elképzelni a mai bűnösök felé is. Jézus ismeri az összes körülményt, mi juttatott egy embert arra a sorsra, ahova jutott. Ma már lehet hallani orvostól is a több mint 50 éves múlttal rendelkező fogamzásgátlás és a növekvő szexuális torzulás közötti összefüggésről. Nem véletlenül akarja az egyház – és a pápák -- visszaadni a fogantatás méltóságát, mert Isten tervével ellentétes minden, ami az anyaméh és a benne fogant élet ellen irányul. Ha pedig elhitték sokan, hogy következmények nélkül lehet az élet szentségét kiszolgáltatni különböző kísérleteknek, azok és mi mindannyian tapasztalhatjuk – szülők és nagyszülők, orvosok seregei vétkeinek -- egyre keserűbb gyümölcseit. És még nem értünk a végére, attól tartok.
Irgalom, irgalom, irgalom.
Jézusom bízom benned!
Székelyné hozzászóló
+1 #12 Marika 2014-05-23 04:07
"Nálam nélkül semmit nem tehettek"-mondj a Jézus.Valóban, minden jó Isten kegyelme bennünk.A lelki irgalmasság egyik megnyilvánulása , hogy imádkozunk és áldozatokat hozunk embertársainkér t, főleg az eltévelyedettek ért.Ez rendben, kedves Székelyné hozzászóló, de a bűn mellett nem mehetünk el,néven kell nevezni,különös en nagy tömeget súlyos erkölcsi romlásba taszító eseteknél.Ez is lelki irgalmasság!Itt nem ítélkezésről van szó!Nem "belerúgtunk egyet"!Az embert szeretni kell, mint Jézus is mondja, de a bűnt utálni kell,és megfeddni az illetőt!Mondhat juk azt, hogy Pio atya belerúgott abba a gyónóba, akire rácsapta a gyóntatószék ablakát, mert az megpróbált alakoskodva gyónni?A"pusztá ba kiáltó szó", Keresztelő Szent János is nagyon szigorú volt a bűnnel szemben.Ilyen egyházi embereket szeretnék most is, nem akik meghajolva egy kicsit tolerálnak a szeretet, a humánum álarcába bújva.Sajnos, erre tart a világ!"Csakis az Igazság szabadít meg"-mondja Jézus!
#11 Székelyné 2014-05-22 09:19
Szent II. János Pál pápa emelte a szentek sorába Fausztyna nővért, akitől olvashatjuk a Naplót az Isteni Irgalmasság művét. Jézus kér imát az egész világnak, de főleg a szegény bűnösökért.
Ebben a Naplóban azt közölte Jézus, hogy a legnagyobb bűnösöknek is felkínálja irgalmasságát. Sokat gondolkodtam ezen a dalverseny győztesen -- bár el tudom azt is képzelni, hogy elcsalták a szavazást, de ha mégsem? -- van-e neki szüksége Isten irgalmasságára? Van-e számára remény? Van-e aki vállal érte áldozatot? Aki eltévelyedett, annak vannak segítői, főleg az ördög, de ez azt jelenti-e, hogy nekünk keresztényeknek is kell még egyet rúgni bele, hogy biztosan a kárhozatra jusson?
Amikor túl leszünk a megbotránkozáso n, akkor gondolkodjunk el azon, hogy nem a kegyelem ajándékából vagyunk-e még most is keresztények? Van még hitünk, de Isten nélkül is lenne? Ha nem őrzött volna meg bennünket azáltal, hogy nagyobb kegyelmet kaptunk, ugyan hol lennénk? Aki pedig nagyobb kegyelmet kapott annak nagyobb türelmet is kell gyakorolnia a szegény bűnösök iránt, ha van szakálla, ha nincs, ha férfi, ha nő, ha még azt se tudja melyik, akkor is..
Így gondolom.
pax
m.
#10 Ábel 2014-05-21 13:09
Nem tudom, számomra a kiállítás címe nem elegendő arra, hogy eldöntsem, ocsmány szentségtörés-e vagy sem. Ha testiséget és szexualitást jeleníti meg, akkor persze az. De ha például azt mutatja be, hogy miért veszélyes a testiség és sexualitás kultusza, aminek manapság tanúi vagyunk, akkor akár az is lehet, hogy az erényt képviseli.

Ímélben ezt kaptam a témában:
Csak (!) azt hagyta ki a magyar bulvár tájékoztatás, hogy ennek kapcsán beszél Schönborn érsek a tolerancia nevében megnyilvánuló intoleranciáról (Intoleranz im Namen der Toleranz) és arról, hogy az Isten az embert férfinak és nőnek teremtette (Als Mann und Frau schuf Er sie)!

A Kathpress összefoglalóját érdemes elolvasni.

http://www.kathpress.at/site/nachrichten/database/62369.html

Sajnos nem tudok németül, így nem tudom megítélni, mi az igazság. Az érsek örvendezését mindenképpen nehéz jóindulatúan magyarázni, de a valóság talán árnyaltabb, mint amhogy a média beállítja.
#9 Marika 2014-05-21 12:54
Kedves Ábel, pont elegendők azok a kiragadott részletek, hogy botránkozzunk!A templomban lévő ocsmány kiállítást sem tudja a média kitalálni!Tudom ásul kell vennünk, nagy bajok kezdenek az Egyházban lenni!
#8 Ábel 2014-05-21 09:12
Én azért kíváncsi lennék, hogy konkrétan mit is mondott az érsek úr, nem csak azokra a kiragadott részletekre, amiket az ellenséges média közvetít.
#7 mari 2014-05-20 20:00
Édes Istenem! Magyarázza meg már valaki okos, hiteles keresztény ember, hogy meddig terjed a tolerancia és hol kezdődik a bűn! Schönborn érsek már belezavarodott!!
Istenem! Lehet, hogy megmentettél minket a 40 évnyi zsákutcával attól, hogy ide süllyedjen a mi keresztény gondolkodásunk is?! Sarkalljon védekező imádságra minden keresztényt ez a szomorú helyzet, hogy ellen tudjunk állni a sátán nyomásának!
#6 Marika 2014-05-20 13:56
Az érsek beszédéből- "és jól gazdálkodjon győzelmével"!Há t igen, fertőzze még tovább az ifjúságot, a gyermekeket, mint pl. a fenti szakállas kislányt!Ez igen, "gratulálok kedves érsek úr". Jézus biztos nagyon szenved!
#5 Marika 2014-05-20 13:44
"Isten sokszínű kertjében nagy a tarkaság."De nem a nemi hovatartozás tekintetében! Isten férfinak és nőnek teremtette az embert!!!Túl sokat hallom mostanában a melegekkel szembeni toleranciát!A homoszexualitás bűn, azért kellene imádkozni, imára szólítani fel a híveket az érsek részéről, hogy az efféle megkötözöttség szűnjön meg, és tartsanak bűnbánatot ezen eltévelyedett emberek.Szinte a bűnt dicsőíti az érsek! Jól olvasom?Nem hiszek a szememnek!!Egy templomban ilyen kiállítás?Nem is akarom még egyszer leírni!A templomban imádkozni kell, s szakadatlan engesztelni, mert a bűn már nagyon elhatalmasodott !A sátán bent van az Egyházunkban is, s egyházi személyek sokaságát rántja magával, mint pl.ezt az érseket is!
#4 szerk 2014-05-20 07:26
Christoph Schönborn bécsi érsek pénteki szokásos heti glosszájában az egyik legolvasottabb bécsi napilap, a Heute hasábjain gratulált Wurstnak.
"Örülök, hogy Thomas Neuwirth ilyen nagy sikert aratott Conchita Wurstként. Isten sokszínű kertjében nagy a tarkaság. Nem mindenki, aki férfinak született, érzi magát annak, és ez így van a nők körében is. Emberként ugyanúgy megérdemlik a tiszteletet, mint bárki más."

Az érsek szerint valós és jelentős téma a tolerancia a melegekkel szemben.
"Az olyanok, mint ő, sok gúnynak, trágárságnak és intoleranciának vannak kitéve, márpedig a tolerancia azt jelenti, hogy tiszteletben tartunk másokat akkor is, ha nem osztozunk a meggyőződésében."
Schönborn bécsi érsek akkor is örvendezett mikor Wurst meglátogatta a bécsi fogadalmi templomot, ahol a Testiség és szexualitás című kiállítás volt látható. Az érsek elmondta, imádkozik azért, hogy Isten áldása kísérje az oly nagy sikert arató osztrák énekes életét, és jól gazdálkodjon győzelmével. Az osztrákok 80 százaléka szerint Conchita Wurst győzelme használ az országimázsnak. Werner Faymann osztrák kancellár és Josef Ostermayer kulturális miniszter vasárnap hivatalában fogadja az Eurovíziós Dalfesztiválon győztes 26 éves énekest, aki ezt követően a kancellári hivatal előtti téren, a Ballhausplatzon ad köszönetmondó koncertet rajongóinak.
(MTI)
#3 mari 2014-05-19 20:22
Kedves Gyula! Lehetne többet is tudni arról, hogy pontosan mit méltatott hosszan a bécsi érsek?
#2 Marika 2014-05-19 19:26
"a bécsi érsek hosszan méltatta"- több, mint felháborító!Ez az érsek sem Jézus igaz katonája!Az Egyházban nagyon is dolgozik a sátán!
#1 Nagy Éva 2014-05-19 12:09
Látva ilyen és ehhez hasonló "jelenségeket" ennek a
gyermeknek és társainak biztos nem fog problémát
okozni, hogy a gender-elmélet alapján eldöntsék, hogy melyik nemhez akarnak majd tartozni.
Máté 18, 6-7

You have no rights to post comments