Keresztút az életért - 2014-ben is

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. április 11. péntek

 "...A Regnum Christi Apostoli Mozgalom évek óta megrendezi Krisztus nyilvános keresztútját Budapesten. Hívunk benneteket, közösségként, családként és egyénenként is: Tartsatok velünk! Tegyünk mind tanúságot hitünkről. Mutassuk meg Budapestnek, hogy él az Úr, aki meghalt értünk!..."

 

Jézus követése határozottan ez: szeretetből nyomába szegődni, ugyanazon az úton haladni, amin Ő jár. Kérjük mi is Jézus követésének kegyelmét, hogy azon az úton járjunk, amelyet Ő mutatott nekünk, és amelyre Ő tanított meg bennünket. Ő pedig soha nem hagy minket magunkra, mindig velünk marad.”

 Ferenc pápa

Keresztút az életért

  XVI. Benedek pápa meghirdette a nagyvárosok misszionálását. Ezért valamennyien misszionáriusok vagyunk a nagyvárosi dzsungel közepén. Mivel lehet ezt a kiüresedett, szórakozásért élő, technológiába fulladt, elmagányosodott társadalmat felrázni végzetes álmából? Isten Szeretetének legnagyobb bizonyítékának hirdetésével: Krisztus keresztre szögezett, ölelésre széttárt karjaival!

A " Krisztus követése" kifejezés lényegében a keresztény egzisztencia egészét írja le. Miben áll ez? Mit jelent " Krisztus követése" a gyakorlatban? És tulajdonképpen mi ennek a lényege? Az egzisztencia belső átalakulásáról van itt szó. Azt jelenti, hogy már nem zárkózom magamba, és életem legfőbb tartalmának nem önmagam megvalósítását tekintem. Arról van szó, hogy szabaddá teszem magam valami más számára - az igazságnak, a szeretetnek, Istennek, aki előttem jár Jézus Krisztusban, és mutatja az utat. Alapvető döntést kíván ez: nem a hasznot, a szerzést, a karriert és a sikert tekintem életem fő céljának, hanem az igazságot és a szeretetet fogadom el mértékadónak. Választanom kell: csak magamnak élek, vagy pedig átadom magam - valami nagyobbnak. Gondoljunk arra is, hogy az igazság és a szeretet nem elvont érték, hanem személy Jézus Krisztusban. Ha őt követem, akkor az igazság és a szeretet szolgálatába állok. Önmagamat elveszítve találom meg magam.

XVI. Benedek pápa előbbi gondolatai Jézus követésére indítanak minket. A Regnum Christi Apostoli Mozgalom évek óta megrendezi Krisztus nyilvános keresztútját Budapesten. Hívunk benneteket, közösségként, családként és egyénenként is: Tartsatok velünk! Tegyünk mind tanúságot hitünkről. Mutassuk meg Budapestnek, hogy él az Úr, aki meghalt értünk! 

Nagy szeretettel hívunk Téged és családodat arra a Keresztútra, ami április 12-én 15 órai kezdettel kerül megrendezésre Budapesten, az Andrássy út Oktogon és Hősök tere közötti szakaszán. Utunk közben kihangosítva követhetjük a stációk mély elmélkedéseit és családok imáit, ami kicsiket és nagyokat egyaránt hozzásegíthet a nagyheti események és a feltámadás elmélyültebb megéléséhez. Keresztutunk szabadtéri szentmisével zárul.

 Tarts velünk!

További információ:
Regnum Christi Mozgalom – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
keresztut.regnumchristi.hu
Facebook/keresztutazeletert

 

You have no rights to post comments