Mit kért Ferenc pápa cserébe a „zsebevangéliumokért”?

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. április 08. kedd

Az a több ezer zarándok, aki részt tudott venni a vasárnapi Úrangyalán a Szent Péter téren, kedves ajándékkal térhetett haza – tájékoztat a Rome Reports hírportál. Ferenc pápa elmondta: egy „zsebevangéliumot” szeretne átnyújtani a téren jelen lévő híveknek – és általuk jelképesen minden egyes embernek. Majd beszélt arról a hagyományról, hogy a húsvétkor megkeresztelteknek Újszövetséget kell adni ajándékba – és hangsúlyozta: az evangéliumok olvasása minden időben, minden keresztény számára ajánlott.

„Vegyetek belőle, vigyétek magatokkal, és olvassátok minden nap. Maga Jézus szól hozzátok az evangéliumokban. Az evangélium Jézus szava.”

A kis könyveket, amelyek a négy evangéliumot és az Apostolok Cselekedeteit tartalmazzák, ingyen osztották szét a híveknek, de Ferenc pápa kért valamit értük cserébe: mindenki ossza meg az evangélium üzenetét másokkal is.


„Talán van, aki el sem hiszi, hogy ezt ingyen kapja: Mennyibe kerül? Mennyit kell érte fizetni, atyám?” – kérdezi. Rendben, legyen ez… Fizetségképp tegyetek valami jót, tegyetek valamit szeretetből, viszonzás nélkül. Imádkozzatok valamelyik ellenségetekért, béküljetek ki valakivel, tegyetek valamit.

A Szentatya arra is emlékeztette a híveket, hogy napjainkban – az okostelefonok és tabletek korában – minden eddiginél egyszerűbb az evangéliumokat olvasni – és mindegyik eszközzel szabad is, amennyiben nyitott szívvel olvassuk.

Magyar Kurír
(vn)

You have no rights to post comments