Történelmi egyezményt írtak alá a Vatikánban a modern rabszolgaság és az emberkereskedelem ellen

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. március 18. kedd

A modern rabszolgaság és az emberkereskedelem megszüntetése az egész világon 2020-ig – ez a célkitűzése annak a forradalmi egyezménynek, amelyet március 17-én jelentettek be a Vatikánban.

A legfontosabb vallási felekezetek képviselői között eddig nem látott megállapodás elindítja a Globális Szabadság Hálózatot (GFN), amelynek alapvető partnere a Walk Free Alapítvány, amely egy nyitott szervezet. A közös szándéknyilatkozatnak, amely létrehozta a Hálózatot, a következő aláírói voltak: Ferenc pápa nevében Marcelo Mahmoud Sorondo prelátus, a Pápai Tudományos és Társadalomtudományi Akadémia kancellárja; az egyiptomi Al Azhar főimámja részéről Mahmoud Azab; Justin Welby, canterburyi érsek nevében szentszéki képviselője, David John Moxon. A Walk Free Alapítvány részéről az alapító Andrew Forrest írta alá a dokumentumot.
A közös nyilatkozat kiemeli a modern rabszolgaság és az emberkereskedelem pusztító és erőszakos mivoltát, valamint arra hívja a keresztény egyházakat és a világ vallási felekezeteit, hogy lépjenek fel ezek ellen. A világot meg kell szabadítani ezektől az emberiség ellenes szörnyű gonoszságoktól és bűntettektől. Minden kéz és szív fogjon össze, hogy biztosítsuk a szabadságot mindazoknak, akiket fogva tartanak és szenvednek. Ez az egyezmény kezdetet és ígéretet jelent arra vonatkozóan, hogy a modern rabszolgaság és az emberkereskedelem áldozatai nem merülnek feledésbe, nem lesznek figyelmen kívül hagyva. Mindenkivel megismertetik történetüket. Együtt haladunk velük a szabadság felé.
(Magyar Kurir)

You have no rights to post comments