Orvoscsoport igazolta az érsek csodatételét

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. március 12. szerda

James Fulton Engstrom három éve halva született – de most életben van. A megmagyarázhatatlan esetet mostanáig vizsgálta egy világi orvosokból álló tudományos csoport: végül kimondták, nincsen természetes magyarázatuk a példátlan csodára.

A kis James 2011-ben szívverés nélkül született. Az orvosi feljegyzések szerint a születése utáni 61. percben csodálatos módon megindult a csecsemő szívverése.

A szülés során a köldökzsinór a gyermek nyaka köré csavarodott, így a szülészorvos oxigénhiány miatt fellépett magzathalált állapított meg. 20 percen keresztül igyekeztek az orvosok mellkaskompresszióval és újraélesztéssel visszahozni a kicsit. Eközben Bonnie Engstrom, az édesanya nem tehetett mást, csak imádkozott:

– Egy név járt folyamatosan a fejemben: Fulton Sheen, Fulton Sheen, Fulton Sheen... – mondta a bizottság előtt. Ez egy érsek neve, aki így akaratlanul is könyörgő imáiba férkőzött.

A sürgősségi szobában az egyik orvos azt mondta, hogy még próbálják öt percig, aztán mondják ki a halál idejét – ekkor már az újraélesztés több mint háromnegyed órája folyt. Pár perc múlva pedig az egyik pillanatról a másikra a kicsi szív újra dobogni kezdett: 148 ütés percenként, ami teljesen normális újszülötteknél. És a szíve azóta is rendesen dobog.

Az ügyet bő két évig vizsgálták: először teológusok ellenőrizték, az ő jóváhagyásuk után került a bíborosok elé, akik javasolták a pápának a szentté avatást. A kongregáció világi orvosbizottságot hív össze a hasonló esetek kapcsán, hogy annak tagjai igyekezzenek természettudományos magyarázatot találni a vélt csodákra. Jelen esetben a vizsgálat szerint az újszülöttnek nem lehetett volna életben maradnia.

Tiszteletreméltó Fulton Sheen atya csodatételét Ferenc pápa elismerte, azonban a boldoggá, majd szentté avatáshoz még egy olyan igazolt csodára van szükség, amely kapcsán az érsek közbenjárása bizonyítottnak tűnik.

(forrás: apologetika.blog.hu)

You have no rights to post comments