Az MKPK közleménye a választásokról

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. március 11. kedd

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tavaszi ülésén az alábbi közleményt fogadta el a választások kapcsán.

Az idén sorra kerülő országgyűlési, önkormányzati és európai uniós választásokon való részvételre bátorítjuk a katolikus hívőket. Érezzük át annak jelentőségét, hogy a választások révén tevőlegesen, felelősen és méltó módon részt vegyünk hazánk, szűkebb közösségünk és Európa sorsának alakításában. Az előttünk álló lehetőségeknek megfelelően járuljunk hozzá a következő időszak feladatainak megvalósításához.

Budapest, 2014. március 6.

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Hozzászólások   

+1 #6 szerk 2014-03-13 11:56
Kedves Mindenki!
Szerintem ezt a vitát abba kellene hagyni, ebből senki sem tud jól kijönni. A püspöki kar nyilatkozata visszafogott - mi pedig tudunk élni a lelkiismereti szabadságunkkal a választásnál. Jól van ez így, ha már így történt. :-)
#5 Ábel 2014-03-13 11:38
Kedves Kiss Zoltán!
Talán azt várná el, hogy a Püspöki Konferencia végezzel el azt a munkát, ami mind állampolgárként , mind keresztény emberként mindannyiunk egyéni feladata és felelőssége, hogy tájékozódjunk és értékeljük a mindnekori politikai helyzetet, a különböző pártokat, és e szerint szavazzunk?

Vagy azt várná, hogy az egyház köteleződjön el valamelyik Önnek kedves politikai csoportosulás mellett, és kitegye magát annak, hogy amennyiben a politikusok vétkeztnek, az egyház is besározódjon?

Tulajdonképpen mit várt volna az MKPK-tól?
-1 #4 Kiss Zoltán 2014-03-12 22:13
Egész egyszerűen arról van szó, hogy a Katolikus Egyház olyan nagy szervezet, hogy a vezetői úgy gondolják, olyannak kell lenni, mint a macskának: mindig talpra kell esni. Bármilyen éra jön. Senkinek nem akarnak nemet mondani.  Ez az oka, hogy egyre fogyunk. Hogyan is lehetne vonzó ilyen tartás nélküli mindenhová kacsintgató szervezet? Amelyik nem Istenben bízik, hanem a jól ápolt kapcsolatokban, a diplomáciában? Azt hiszed, meghalt minden farizeus?  
#3 Kiss Zoltán 2014-03-12 22:07
Ez egyszerű hasalás, amit oly sokan tartanak a keresztényekről .  Hogy nem merünk igent, vagy nemet mondani. De Te, ha olvasod a Bibliát, emlékszel, Jézus mit mondott erről: A te szavad legyen: igen, igen, nem, nem. Bocsánat, a sumákolás engem különösen zavar. Ha mástnem, akkor elnézést, hogy hozzászóltam.
#2 Gunyits László János 2014-03-12 21:39
Ez nem semleges, hanem elvárja a saját döntést, amely nincs ellenére a közös jónak.
#1 Kiss Zoltán 2014-03-12 19:51
Nesze semmi, fogd meg jól! Kár volt a tintáért!
Fő a semlegesség!

You have no rights to post comments