Gyermekkereskedelem - a Haiti-i példa

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2011. március 07. hétfő

A borzalmas földrengés után Haitin megnégyszereződött a gyerekkereskedelem. A kicsiket elrabolják, vagy sokszor a saját szüleik adják el őket. Azzal hitegetik őket, hogy a kicsik Amerikába kerülnek gazdag családokhoz. A valóság azonban egészen más:

A szörnyű földrengés előtt Haitin közel 2000 gyereket raboltak el évente, a tragédia óta azonban ez a szám - a becslések szerint - vélhetően megnégyszereződött. Az emberkereskedők készpénzzel a kezükben várják a kétségbeesett szülőket, hogy megvásárolják a gyermekeiket. Hamis ígéretekkel győzik meg őket, miszerint a gyerekre szerető család vár Amerikában vagy Európában.

Többnyire azonban az elrabolt kicsik a Dominikai Köztársaságban kötnek ki, ahol prostitúcióra vagy egyéb bűncselekményekre kényszerítik őket. A szülők soha többet nem láthatják gyermekeiket,és az a kevéske pénz, amit értük kapnak, alig elég pár hónapra. Egy 38 éves asszony, Melissa Nau például arról számolt be, hogy öt gyermeke közül négyet fejenként 76 pennyért - 250 forintnak megfelelő összegért - adott el.

A helyzeten számos civilszervezet, többek között az UNICEF is igyekszik segíteni. "A jóhiszemű szülőknek fogalmuk sincs arról, hogy gyerekeik nem Amerikába vagy Európába kerülnek, és valójában mi történhet velük. Megpróbáljuk megállítani a csempészeket, miközben a határról viszik ki őket, de a reptereket és a táborokat is ellenőrizzük" - mondta az UNICEF szóvivője. A hamis iratok miatt és a megfelelő eszközök hiányában azonban nagyon nehéz kiszűrni a csempészett gyerekeket. Ráadásul Haitin jelenleg nincsen jogszabály, amit ezekben az esetekben használhatnának.

ui.: Kevesen tudják, hogy hazánkban is sok gyerek tűnik el nyomtalanul évente! Mi nem vagyunk nyomozó hatóság, de nem nehéz kitalálni, mi történik ezekkel a szerencsétlen kisgyerekekkel. Ezért szeretnénk biztatni mindenkit, imádkozzunk a gyermekekért:

IMA BÁNTALMAZOTT GYERMEKEKÉRT

Drága Istenünk kérünk, védj meg minden gyermeket az egész világon a fizikai és lelki bántalmazásoktól. Küldd el Angyalaid Seregét, Szent Mihály Arkangyal vezetésével egy olyan gyermekhez:

akit rabszolgaságban tartanak,

akit prostitúcióra kényszerítenek,

aki pedofilok kezében van,

aki éhezik,

akit katonáskodásra és gyilkolásra kényszerítenek,

akit családon belül bántalmaznak,

aki árván maradt,

aki az utcán kényszerül élni,

azért, hogy kiszabaduljanak!

Imádkozunk minden olyan felnőttért, akik ilyen gyermekek közelében vannak, hogy Szentlelked segítségével jót cselekedjenek. Kérünk Téged most Jézus Krisztus nevében, hogy hatalmas erőddel állítsd le a gyermekekre zúduló csapásokat, és ébressz szeretet az emberek szívében! Drága Szűzanyánk kérjük hathatós segítségedet és közbenjárásodat minden gyermek védelmében! Ámen.

(szeretetfoldje.hu, gyermeksegitseg.hu)

You have no rights to post comments