Nick Vujicic Magyarországon

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. április 16. kedd

A kéz és láb nélkül született férfi 17 éves kora óta tart előadásokat a világ szinte valamennyi országában, mellyel célja, hogy küzdeni tudásra tanítsa az embereket, illetve megerősítse őket abban, hogy ne adják fel álmaikat.

Nick Vujicic magyarországi látogatása a Nem Adom Fel Alapítvány, az Ez az a Nap! Szervezőiroda és a Szeretet a Válasz Közhasznú Egyesület közös szervezésében valósul meg. Az előadásokra közel tizenötezer érdeklődőt várnak a szervezők.

Nick szerint mindegyikünknek szüksége van bátorításra. "Eddig 44 országban jártam, és nagyon örülök, hogy most Magyarországra jöhetek, hiszen egy ilyen látogatás még jobban erősíti közép-kelet európai gyökereimet is. Sőt, gyerekkoromban magyar gyerekek is voltak körülöttem és a csapatomban is vannak magyar származású emberek. Nagyon várom a találkozást” – nyilatkozta a "motivációs tréner".

 

Nick Vujicic magyarországi látogatása során három városban tart előadásokat: április 19-én három alkalommal Budapesten a káposztásmegyeri Jégcsarnokban, április 20-án Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban és Debrecenben, a Főnix csarnokban.

A szervezők az előadások koncepciójának kialakításában fontosnak tartották, hogy egy igen érzékeny és fogékony korcsoportot, a középiskolásokat is megszólítsanak e témával, így a délelőtti budapesti előadásra csak középiskolák osztályokat várnak. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezettnél eggyel több előadás lesz Budapesten.

Az előadások különlegessége, hogy a jegybevétel jótékony célokat szolgál, hiszen a Nem Adom Fel Alapítvány a teljes összeget az Óbudán felépülő, Magyarország első passzívházként működő szociális intézményének létrehozására fordítja, mely lakóotthonként fog funkcionálni fogyatékos emberek számára.

Nick magyarországi előadásai során fellép a világ első sérültekből álló gospel kórusa, a Bolyki Balázs vezetésével működő Never Give Up Gospel, a nemrég harmadik lemezbemutatóját tartó sérült fiatalokból álló NEMADOMFEL Együttes, Noel Richards angol énekes, dalszerző és Pintér Béla is.

(szeretlekmagyarorszag.hu)

You have no rights to post comments