A magyar csapat mindent vitt

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. április 16. kedd
A kecskeméti Ars Nova Énekegyüttes nyerte el a veronai XXIV. Nemzetközi Kórusverseny nagydíját, az aranyérem mellett pedig Kiss Katalin kapta a legjobb karnagynak járó díjat is. "...a győztes együttest felállva, vastapssal ünnepelte mind a veronai közönség, mind a versenytársak."
Az immár 23 éve működő Ars Nova Énekegyüttes nem csupán Kecskemét legelismertebb együttese, de nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik a nevét. Ezt számtalan versenygyőzelme, CD-inek sora, kitüntetéseinek száma, nemzetközi fesztiválokra, gála hangversenyekre szóló meghívása bizonyítja.
A kórus Kiss Katalin karnagy vezetésével a múlt héten újabb nemzetközi megmérettetésen, a veronai XXIV. Nemzetközi Kórusversenyen diadalmaskodott, és nyerte el a verseny nagydíját, öregbítve ezzel mind Magyarország, mind Kecskemét hírnevét. A kórusversenynek, melyen a világ 10 országából 24 kórus vett részt, a veronai Teatro Nuovo és a világhírű Teatro Filarmonico adott otthont. Ez utóbbi színpadán a győztes együttest felállva, vastapssal ünnepelte mind a veronai közönség, mind a versenytársak. A kórus aranyérme mellett Kiss Katalin elnyerte a legjobb karnagynak járó díjat is.
(kulturpart.hu)

You have no rights to post comments