Magyarország víznagyhatalom - ha...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. április 05. péntek
A belvíz és az áradással érkező víz nemcsak károkat okoz, hanem érték is lehet, de ehhez tározók kellenek - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője.
Molnár Béla megerősítette: valóban víznagyhatalom vagyunk. A felszín alatti vízkészleteinkről elmondható, hogy a különböző parti szűrésű kutakon, illetve a rétegvizeken keresztül Magyarország gyakorlatilag korlátlan vízkészletekkel rendelkezik, az emberi fogyasztás felől nézve - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Molnár Béla, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője.
Molnár Béla arról is beszélt, hogy elhúzódó árvízi védekezésre számít. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője az átlagosnál nehezebbnek tartja a jelenlegi helyzetet. Elmondta: jelenleg a legmagasabb, harmadfokú védekezési szintet tartanak fenn a Kraszna, a Hortobágy-Berettyó, a Körösök és a Zala magyarországi szakaszain. Belvíz szempontjából a legveszélyeztetettebb a Kapos-mente.
A szakember arról is beszélt, hogy jelentős hómennyiség még nem olvadt el a Duna, a Dráva és a Mura vízgyűjtőjén; ezeken a területeken egy hirtelen felmelegedés és esőzés jelentős árhullámot indíthat. A vízügyi főigazgató hangsúlyozta: az illetékesek a megelőzés érdekében felvették a kapcsolatot a szomszédos országok vízügyi szakembereivel.
(InfoRádió)

You have no rights to post comments