Színházak éjszakája Budapesten

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. április 05. péntek

Második alkalommal rendezik meg a Színházak éjszakáját Budapesten: a Fővárosi Önkormányzat 14 színházában május 4-én délutántól hajnalig várják a közönséget különleges eseményekkel.

A Színházak éjszakájára érvényes karszalag megvásárlásával a közönség ellátogathat bármelyik résztvevő színházba. A színházak külön erre az alkalomra készített produkciókkal, gyerekprogramokkal, koncertekkel készülnek, lesznek beszélgetések, kulisszajárások és tánctanítás is.

A Színházak éjszakája ötletével a Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor kereste fel a fővárost, amely mintegy 9 millió forinttal járult hozzá az idén a program megrendezéséhez. Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója felidézte, hogy tavaly 13 fővárosi önkormányzat által fenntartott színház és 8 ezer néző vett részt az eseményen.

A rendezvény programja a szinhazakejszakaja.hu oldalon olvasható. A belépők ára nem változik: a felnőtt 1700, a diák 1000, a gyerek karszalag 100 forintba kerül.

A Színházak éjszakáján a Jurányi Inkubátorház mellett a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház, a József Attila Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Színház, a Madách Színház, az Örkény Színház, a Radnóti Színház, a Szabad Tér Színház, a Thália Színház, az Újszínház és a Vígszínház vesz részt.

(MTI)

You have no rights to post comments