„Hét az életért” ökumenikus összefogás Németországban

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. április 05. péntek

Középpontban az önkéntesség – a katolikus és evangélikus egyházak összefogásával megvalósuló program a civil társadalom erősítésének útjait keresi.

 

Évente rendezi meg a katolikus és evangélikus egyház a Hét az életért programot. Az idei év központi témája az önkéntesség. Ökumenikus istentisztelettel tartják Mannheimben a programhét megnyitóját április 13-án. Az 1991 óta szervezett akcióhét egész Németországra kiterjed. A püspöki kar kezdeményezésére megszülető projekthez a német Katolikusok Központi Bizottsága, valamint 1994-től a Német Evangélikus Egyház is csatlakozott.

„Elkötelezetten az életért: összefogást létrehozni” – fogalmazták meg a szervezők 2013-ra választott mottót. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet az önkéntesként végzett munka jelentőségére az egyre mobilabbá váló társadalomban. A szervezők hangsúlyozták: a ma komplex világában nagyon fontos kialakítani a civil társadalom megfelelő struktúráját, és megerősíteni azt. Így például keresni kell a jószomszédi együttműködés, a családközpontok, egyesületek lehetőségét.

Robert Zollitsch érsek, a Német Püspöki Kar elnöke, valamint Ulrich Fischer evangélikus püspök találkozik Katrin Altpeter szociális kérdésekért felelős miniszterrel, hogy az önkéntesmunka problémáiról és lehetőségeiről beszéljenek. A hét során bemutatkozást szerveznek egyházi projektek és csoportok számára is.

KNA/Magyar Kurír

You have no rights to post comments