Hat kép és beszámoló Regőczi atya temetéséről, papokkal, miniszterelnökkel...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. március 11. hétfő

Szombaton búcsúztatták Regőczi István atyát, egyházunk nagy alakját Budapesten, a Bazilikában koncelebrált szentmisében. A gyászoló tömegben ott volt Orbán Viktor és családja is... Beszámoló és képriport:

"Én nagy tisztelője vagyok Regőczi István az Isten vándorának.

De rajtam kívül még nagyon sokan így gondolják, hogy egy szentéletű ember költözött 2013. február 28-án este 9 óra 30 perckor az örök hazába. Ezt az is bizonyítja, hogy 2013. március 9-én délután 2 órától az ország minden tájáról jöttek az őt tisztelő zarándokok a Szent István Bazilikába, ahol 3 órakor Beer Miklós váci püspök úr 14 pap kíséretében gyászmisét mondott. Elkísértük utolsó földi útjára, mert a Kútvölgyi Engesztelő Kápolna kertjében lett végső nyughelye.

Egész életében a Jóistennek tetsző életet élt, és minden tettével az Urat szolgálta. Ezt nemcsak „Az Isten Vándora” könyvéből tudjuk, de más könyveket is írt, sőt Mindszenty keresztutat épített a Kútvölgyi Szűz Mária engesztelő kápolnánál. A hosszú 98 éve alatt abban reménykedett, hogy még megéli Mindszenty bíboros boldoggá avatását. Ezt már csak a mennyországban fogja, de ott is folytatja ezért az imát.

Olyan gazdag élete volt, hogy röviden akár egy mondatban is minden benne van:

„Mondják, a szentek születésnapja a földi haláluk napja. Most egy kicsit szomorkodom és örülök is, mert Regőczi atya hazaért.

  Úgy képzelem, hogy az Atya elé jön, lábára sarut, ujjára gyűrűt húz, szól a mennyország lakóinak, süssenek, főzzenek, töltsenek bort a legjobbikból, mert aki el sem veszett, végre hazatért.

Ezt követően megkérdezi: "Báránykám, hol voltál idáig?" Mire megkapja a választ: "Jöttem volna hamarabb is, de feladatot kaptam, reptettem Sasokat, szöktettem rabokat, majd megkóstoltam a kenyerüket, és észre sem vettem ezt a röpke 98 évet."

Ezt a szép gondolatot mástól vettem, de aki még nem olvasta és nem ismeri életét, az olvassa el az Isten vándora című könyvét.

Annyi mindent tett, hogy el sem tudom képzelni, hogy volt ereje a törékeny embernek mindezt végigcsinálni, ilyen termékeny volt ez a 98 év.

A felsorolásba bele sem kezdek, mert több oldalon keresztül lehetne sorolni. Ő mindent a Jóistenre bízott, és Szűz Mária segítségét kérte, hogy Szent Fiával meg is tudta valósítani, amit az Úr rábízott feladatot. Imával, engeszteléssel, és sok-sok áldozattal, virrasztással böjttel, sok-sok szenvedéssel emberfeletti dolgokra is képes volt.

Én 2005. óta jártam fel a Kútvölgyi kápolnába és a törökbálinti Szeretetláng kápolnába, ahol minden hónap utolsó szombatjain mondta délben már régóta az engesztelő Szentmisét, ahol Kindelmann Károlyné Erzsébet asszony meghalt a Hámori Alfonzné Angyika által alapított Engesztelő kápolnában.

Nagyon sok képet készítettem róla és még videóztam is.

Ezeket a felvételeket a végső búcsú alkalmával készítettem

                                                                                              Szilvási Istvánné Mária

Budapest, 2013. március 11."

Képriport:

reg1

reg2

reg3

reg4

reg5

reg6

 

Fotók: Szilvási Istvánné, Marika)

You have no rights to post comments